Категорія
Новини
Дата

Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС зупинили енергоблоки

1 хв читання

На Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені, повідомляє «Енергоатом». Усе через зниження частоти в енергосистемі України.

Ключові факти

  • Наразі вони працюють у проєктному режимі, без генерації в енергосистему. Радіаційний фон на майданчиках АЕС і прилеглих територіях не змінився, всі показники в нормі.
  • «Щойно нормалізується робота енергосистеми, видача електроенергії з АЕС буде поновлена», – йдеться у повідомленні.
  • Також через зниження частоти було зупинено живлення власних потреб Запорізької АЕС із енергосистеми. Станція перейшла в режим повного блекауту. Всі дизель-генератори – в роботі. Радіаційний фон на майданчику ЗАЕС залишається в нормі.

 Контекст

Росія знову завдала масованого ракетного удару по Україні. Окупанти обстріляли столицю. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що ворог поцілив по одному з інфраструктурних обʼєктів. У деяких районах Києва немає світла. Енергетики повідомляють про екстрені відключення електроенергії. На Київщині є влучання по житловому сектору та інфраструктурних критичних обʼєктах. Уся область залишилася без світла.

За інформацією заступника глави Офісу президента України Кирила Тимошенка, є підтвердження влучань по об’єктах критичної інфраструктури в кількох областях.

Увесь Львів та область наразі без світла через ракетну атаку Росії, у звʼязку з відключенням світла у Харкові зупинено весь електротранспорт. Через удар РФ по енергетичній інфраструктурі України по всій Одеській області тимчасово відсутнє електропостачання. У Житомирі через знеструмлення відсутні водо- і теплопостачання. У Хмельницькому також повідомляють, що місто повністю без світла. 

В «Укренерго» зазначали, що у всіх регіонах відбуваються аварійні відключення з 14:45 і впродовж доби.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні