Категорія
Новини
Дата

Cлідом за Binance. SEC подала до суду на криптобіржу Coinbase 

Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) подала позов проти Coinbase Global Inc. у федеральний суд Нью-Йорка у вівторок, 6 червня, стверджуючи, що криптобіржа роками порушувала правила торгівлі цінними паперами, пише Bloomberg. Напередодні такі самі дії комісія застосувала і проти криптобіржі Binance.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Регулятор заявив, що Coinbase, найбільша криптоплатформа США, ухилилася від правил, дозволивши користувачам торгувати численними криптотокенами, які насправді були незареєстрованими цінними паперами. 
  • «Ми стверджуємо, що Coinbase, незважаючи на те, що підпадає під дію законів про цінні папери, змішувала і незаконно пропонувала функції обміну, брокерсько-дилерської та розрахункової палати», – йдеться у заяві голови SEC Гері Генслера.
  • SEC прагне рішення суду, яке вимагатиме від Coinbase дотримання законів про цінні папери та відмови від того, що, за версією комісії, було набуто нечесним шляхом.
  • SEC також звинуватила Coinbase у порушенні правил щодо сервісу стейкінгу, що дозволяє клієнту передавати свої криптотокени для полегшення транзакцій у блокчейні, який потім виплачує повернення клієнту.

Контекст

Голова SEC Гері Генслер неодноразово заявляв, що багато токенів і продуктів, які пропонують криптокомпанії, є цінними паперами і що торгові платформи повинні зареєструватися в його відомстві. 

Ці застереження почастішали після краху кількох відомих компаній минулого року, включаючи FTX Сема Бенкмана-Фріда, що призвело до збитків інвесторів у мільярди доларів. 

Наприкінці березня акції найбільшої криптовалютної біржі США Coinbase обвалилися на 14% після інформації від Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) про потенційні порушення закону про цінні папери, пише Bloomberg. Coinbase повідомила, що отримала повідомлення від SEC, в якому регулятор вказує на «потенційні порушення закону про цінні папери». Тоді це повідомлення не було офіційним звинуваченням, і криптобіржа заявила, що розчарована рішенням SEC і впевнена у законності своїх активів і послуг. Coinbase наголосила, що сервіси біржі працюють у звичайному режимі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні