З криптобіржі Binance вивели $790 млн після звинувачень SEC /надано Binance
Категорія
Новини
Дата

З криптобіржі Binance вивели $790 млн після звинувачень SEC

надано Binance

Інвестори вивели близько $790 млн із криптобіржі Binance за останні 24 години, пише Reuters із посиланням на дані компанії Nansen. Напередодні Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) подала до суду на найбільшу у світі криптобіржу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними Nansen, Binance зафіксувала чистий відтік крипто-токенів у розмірі $778,6 млн у блокчейні Етеріум, а його американська філія Binance.US зареєструвала чистий відтік у розмірі $13 млн.
  • Bloomberg пише, що ціни на цифрові активи у вівторок, 6 червня, значно знизилися через судовий процес проти Binance. 
  • Індекс Тop 100 coins втратив близько 4% з того часу, як скарга надійшла у понеділок. Біткоїн, найбільший токен, упав ближче до рівня $25 000.
  • Чистий відтік з біржі Binance у понеділок досяг $702 млн, що є найвищим показником із лютого, згідно з інформаційною панеллю Dune Analytics від емітента біржових продуктів 21Shares AG.
  • Binance назвав дії SEC такими, що «розчаровують», заявивши, що біржа вела сумлінні переговори для врегулювання цього питання. «Хоча ми серйозно ставимося до звинувачень SEC, вони не повинні бути предметом примусових дій SEC, не кажучи вже про екстрені випадки, – заявила фірма. – Ми маємо намір енергійно захищати нашу платформу».

Контекст

У лютому нью-йоркські регулятори закрили емісію стейблкоїну під брендом Binance. Через кілька тижнів Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами (CFTC) подала позов проти біржі та її керівника, стверджуючи, що більша частина заявленого обсягу торгів і прибутковості Binance отримана завдяки «широкому залученню американських клієнтів і доступу до стейблкоїнів».

Binance втратила чверть ринку за останні три місяці через тиск регуляторів США. За даними дослідження CCData, Binance контролювала 57,5% середньомісячного обсягу світових криптовалютних бірж на піку свого розвитку в лютому. Але зараз цей показник впав до 43%.

5 червня Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) подала до суду на криптобіржу Binance та її голову Чанпена Чжао через порушення правил торгівлі цінними паперами, пише Bloomberg. SEC заявляє, що визнає токен BNB, як і стейблкоїн BUSD, що носить брендинг біржі, цінними паперами. Випуск BUSD заборонено американськими регуляторами ще в лютому.

Комісія також прирівнює до цінних паперів монети Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Cosmos (ATOM), Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Algorand (ALGO), Axie Infinity (AXS) та COTI (COTI).

«Через тринадцять звинувачень ми стверджуємо, що компанії Чжао й Binance причетні до широкої мережі обману, конфлікту інтересів, приховування інформації та свідомого порушення закону. Громадськість повинна остерігатися інвестування будь-яких своїх важко зароблених активів на цих незаконних платформах», – йдеться у заяві голови SEC Гарі Генслера.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні