Категорія
Новини
Дата

Акції криптобіржі Coinbase обвалилися через підозри в порушенні закону про цінні папери

Акції найбільшої криптовалютної біржі США Coinbase обвалилися на 14% після інформації від Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) про потенційні порушення закону про цінні папери, пише Bloomberg

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Coinbase повідомила, що отримала повідомлення від SEC, в якому регулятор вказує на «потенційні порушення закону про цінні папери». Це повідомлення не є офіційним звинуваченням. Але якщо SEC не отримає від компанії вичерпні пояснення, то звинувачення може стати офіційним.
  • Після цієї новини акції Coinbase впали на 11% – до $68,7 за акцію на попередніх торгах біржі NASDAQ 23 березня.
  • Криптобіржа заявила, що розчарована рішенням SEC і впевнена у законності своїх активів і послуг. Coinbase наголосила, що сервіси біржі працюють у звичайному режимі.
  • Такі повідомлення від SEC компаніям часто, але не завжди, призводять до судових позовів чи мирових угод і штрафів, зазначає Bloomberg. Представники Coinbase зустрічалися із SEC понад 60 разів за останні девʼять місяців, щоб спробувати вирішити проблеми з регулятором, але ці переговори не були плідними, повідомило агентство з посиланням на джерело.

Контекст

Голова SEC Гері Генслер неодноразово заявляв, що багато токенів і продуктів, які пропонують криптокомпанії, є цінними паперами і що торгові платформи повинні зареєструватися в його відомстві. 

Ці застереження почастішали після краху кількох відомих компаній минулого року, включаючи FTX Сема Бенкмана-Фріда, що призвело до збитків інвесторів у мільярди доларів. 

В окремому позові в середу SEC подала до суду на криптомагната Джастіна Сана за нібито порушення правил цінних паперів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні