Категорія
Новини
Дата

Danone згортає діяльність у Росії. Компанія відмовиться від контролю над виробництвом молочних продуктів

Французька корпорація Danone вирішила відмовитися від контролю над бізнесом із виробництва молочних продуктів у Росії, йдеться в повідомленні компанії. Водночас Danone продовжить продавати дитяче харчування, пише Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зокрема, корпорація ініціювала процес передачі контролю над бізнесом «Основні молочні продукти та продукти на рослинній основі» (Essential Dairy and Plant-based, EDP) у Росії, кому саме, наразі невідомо.
  • «Danone вважає, що це найкращий варіант для забезпечення довгострокової безперервності місцевого бізнесу для своїх співробітників, споживачів та партнерів», – йдеться в повідомленні.
  • За перші 9 місяців цього року на бізнес EDP у Росії припадало близько 5% чистих продажів Danone, і він здійснював значний внесок у зростання продажів та постійну операційну маржу Danone. 
  • Тож угода щодо виходу з цього бізнесу може призвести до списання до €1 млрд.
  • «Після закриття угода, яка має бути схвалена регулювальними органами, призведе до деконсолідації бізнесу Danone EDP у Росії», – кажуть у компанії.
  • За інформацією Financial Times, бізнес Danone у Росії охоплює 13 заводів, 7200 співробітників і становить 5% її річного обсягу продажів у близько €24 млрд.
  • Видання наголошує, що цей крок не означає повного виходу компанії з Росії, оскільки Danone продовжить продавати дитяче харчування в країні.

Контекст

Французька компанія-виробник молочної продукції працює під брендами «Простоквашино», «Активія», Actimel, Evian, «Растішка». До групи Danone у Росії входять 16 підприємств.

В Україні компанія Danone працює вже понад 20 років та володіє заводами у Херсоні та Кременчуці.

У березні Danone заявила, що продовжить виробляти молочну продукцію й дитяче харчування в Росії, попри її вторгнення в Україну. Однак вона припинить інвестиції в країну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні