Категорія
Новини
Дата

«Дарниця» випускає нові ліки попри війну. Фармкомпанія запустила у продаж 15 препаратів із початку року

За три квартали 2022 року «Дарниця» випустила 15 нових препаратів. У фармацевтичній компанії зазначають, що повністю виконують план на 2022 рік. До кінця року вона планує запустити в продаж ще чотири нові препарати.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Серед нових препаратів – знеболювальні, протиревматичні та антигіпертензивні засоби, муколітики, а також «Калій-Йодид-125-Дарниця» для профілактики захворювань щитоподібної залози у разі ядерно-технічних аварій. 
  • «Дарниця» інвестує в розвиток близько 10% доходу щорічно, головним чином, це капітальні інвестиції, диджиталізація та розробка нових препаратів.
  • За останні пʼять років «Дарниця» інвестувала близько 730 млн грн у нові лікарські засоби, йдеться у повідомленні. Протягом цього часу виробник вивів на ринок 63 нові бренди.  
  • У компанії наголосили, що завдяки цифровій трансформації та оптимізації бізнес-процесів, компанії вдалося прискорити запуск нових лікарських засобів з 30 до 18 місяців. У 2021 році «Дарниця» випустила на ринок 22 нові препарати, тоді як у 2020 році, для порівняння, лише 10.

Контекст

«Дарниця» – лідер на українському ринку за обсягами продажів лікарських засобів у натуральному вираженні. За даними компанії Proxima Research, «Дарниця» охоплює близько 15% українського фармацевтичного ринку – вдвічі більше, ніж найближчий конкурент.

Фармкомпанія випускає ліки близько 200 брендів у 15 різних формах – у вигляді таблеток, розчинів, крапель, порошків тощо. У 2021 році «Дарниця» виробила майже 19 млн ампул, близько 9 млн упаковок інфузійних розчинів та більш ніж 134,5 млн упаковок таблеток.

У березні виробництво «Дарниці» скоротилось на 40%, у квітні компанія вийшла на довоєнні обʼєми. Навіть довелось розконсервувати окремі виробничі лінії, тому що запит на ампули зріс, заявляли в компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні