Категорія
Новини
Дата

ДБР затримало Романа Гринкевича. Він є підозрюваним у справі про закупівлі неякісного одягу для ЗСУ (фото, відео)

Сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича – Романа затримали в Одесі, повідомляє ДБР. Він є одним з підозрюваних у справі про закупівлю неякісного військового одягу для потреб ЗСУ, збитки Міноборони правоохоронці оцінили у понад 934 млн грн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Батько Романа Гринкевича підозрюється в організації злочинної організації, яка протиправно заволоділа бюджетними коштами.
  •  «Сьогодні о 7 годині ранку, на підставі ухвали суду, в Одесі затримано Романа Гринкевича, який ухилився від органів досудового розслідування», – повідомив директор ДБР Олексій Сухачов.
ДБР затримало Романа Гринкевича. Він є підозрюваним у справі про закупівлі неякісного одягу для ЗСУ (фото, відео) /Фото 1

Фото: ДБР

ДБР затримало Романа Гринкевича. Він є підозрюваним у справі про закупівлі неякісного одягу для ЗСУ (фото, відео) /Фото 2

Фото: ДБР

ДБР затримало Романа Гринкевича. Він є підозрюваним у справі про закупівлі неякісного одягу для ЗСУ (фото, відео) /Фото 3

Фото: ДБР

ДБР затримало Романа Гринкевича. Він є підозрюваним у справі про закупівлі неякісного одягу для ЗСУ (фото, відео) /Фото 4

Фото: ДБР

Попередній слайд
Наступний слайд
  • За версією слідства, члени злочинної організації уклали договори з Міністерством оборони щодо постачання одягу військовим. Поставлена продукція, відповідно до висновків експертиз, не відповідала технічним вимогам договорів через свою низьку якість. Розмір збитків Міноборони оцінили у понад 934 млн грн.
  • Затриманому Роману Гринкевичу, якого слідчі вважають учасником злочинної схеми, як і його батьку, було повідомлено про підозру. Кілька днів він переховуватися від правоохоронців. 
  • За оперативною інформацією ДБР, він намагався домовитись про незаконний перетин державного кордону, щоб сховатися від правоохоронних органів України в одній із країн ЄС. 
  • Сьогодні затриманий буде доставлений в суд для обрання йому запобіжного заходу.

Контекст

У грудні 2023 року ДБР заявило, що львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича викрито на спробі підкупу одного з керівників Бюро. Підприємець нібито пропонував хабар посадовцю у сумі $500 000 за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Також повідомлялося, що родина бізнесмена та сам Гринкевич, ймовірно, причетні до розкрадання понад 1 млрд грн. Кошти планували виділити на потреби ЗСУ, а саме на одяг для бійців. Відповідно, три будівельні компанії Гринкевичів отримали від Міноборони 1,5 млрд грн для того, аби вони постачали одяг для військових.

Печерський райсуд Києва обрав львівському бізнесмену запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Після цього Міноборони заявило, що розриває контракти з компаніями, що повʼязані з сімʼєю Гринкевича.

11 січня ДБР повідомило, що слідчі провели обшуки за адресами проживання та роботи бізнесмена, за адресами проживання директорів та офісів підконтрольних йому компаній. Майно Гринкевича та його оточення арештоване для відшкодування завданих державі збитків, заявило ДБР.

18 січня правоохоронці оголосили в розшук сина Ігоря Гринкевича – Романа. У ДБР повідомили, що кордон фігурант офіційно не перетинав.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні