Категорія
Новини
Дата

Львівського бізнесмена підозрюють у спробі підкупу керівництва ДБР за $500 000. Ймовірно, йдеться про Ігоря Гринкевича

ДБР затримало львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони, який пропонував $500 000 одному з керівників Головного слідчого управління бюро, повідомляє пресслужба. За даними джерела УП, йдеться про Ігоря Гринкевича.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням ДБР, бізнесмен пропонував хабара за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.
  • Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Львівського бізнесмена підозрюють у спробі підкупу керівництва ДБР за $500 000. Ймовірно, йдеться про Ігоря Гринкевича /Фото 1

Фото: ДБР

Львівського бізнесмена підозрюють у спробі підкупу керівництва ДБР за $500 000. Ймовірно, йдеться про Ігоря Гринкевича /Фото 2

Фото: ДБР

Львівського бізнесмена підозрюють у спробі підкупу керівництва ДБР за $500 000. Ймовірно, йдеться про Ігоря Гринкевича /Фото 3

Фото: ДБР

Львівського бізнесмена підозрюють у спробі підкупу керівництва ДБР за $500 000. Ймовірно, йдеться про Ігоря Гринкевича /Фото 4

Фото: ДБР

Львівського бізнесмена підозрюють у спробі підкупу керівництва ДБР за $500 000. Ймовірно, йдеться про Ігоря Гринкевича /Фото 5

Фото: ДБР

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Кілька місяців тому ДБР порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Згідно з повідомленням, компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

Слідство встановило, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом і не мали належних виробничих, складських й інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони. Це призвело до збитків бюджету за попередніми оцінками на 1,2 млрд грн і відповідно зриву постачання.

Правоохоронці виявили повне невиконання шести контрактів. Щонайменше за семи договорами підприємства поставили товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримали державні кошти за повне виконання зобовʼязань.

Також, встановлено, що вісім договорів виконані з запізненням від 3 до 5 місяців.

Слідчі виявили факти завищення вартості товарів, поставлених для МО. Перевіряється причетність до оборудок колишніх посадовців Міноборони. За попередніми оцінками ДБР, сума збитків може сягати понад 1 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні