Категорія
Новини
Дата

Дефіцит електроенергії. «Укренерго» скористалося аварійною допомогою країн-сусідів

НЕК «Укренерго» 22 листопада скористалася аварійною допомогою Словаччини, Польщі та Румунії, щоб збалансувати енергосистему через дефіцит електроенергії. Про це напередодні повідомив очільник компанії Володимир Кудрицький під час телемарафону.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Україна вимушена звертатися за аварійною допомогою до країн ЄС через недостатній обсяг імпортованої електроенергії, заявив Кудрицький.
  • «Укренерго» забезпечило технічну здатність імпортувати до 1200 МВт з Європи. 22 листопада Україна імпортувала 500 МВт. 
  • Кудрицький пояснив, що причини недостатнього імпорту більше економічні, або ж регуляторні, оскільки ціна в Україні формується дещо по-іншому ніж в Європі. Тому, «Укренерго» було змушене добирати імпорт дорожчою аварійною допомогою, відзначив очільник компанії.

Контекст

22 листопада в енергосистемі України було зафіксовано дефіцит електроенергії. Основні причини дефіциту – збільшення споживання через похолодання, підвищена аварійність блоків електростанцій та недостатність обсягів імпорту електроенергії з ЄС.

«Укренерго» заявило, що шукає можливості покриття дефіциту. Українців закликали ощадливо споживати електроенергію протягом доби. 

НБУ прогнозував, що дефіцит електроенергії протягом четвертого кварталу 2023 року не перевищуватиме 5%. Аналогічний показник у першому кварталі після ударів Росії по енергетичній інфраструктурі складав, за оцінкою НБУ, 15%. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні