Категорія
Новини
Дата

Державні нафтопереробні компанії Китаю уникають російської нафти навіть зі знижкою – Reuters

Китайські державні нафтопереробні компанії виконують діючі російські нафтові контракти, але уникають нових, попри знижки, пише Reuters з посиланням на джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Найбільший нафтопереробник Азії Sinopec, а також CNOOC, PetroChina та Sinochem проігнорували партію нафти з постачанням у травні. Китайські державні компанії не хочуть, щоб їх дії розглядали як відкриту підтримку Москви, зазначають співрозмовники агентства.
  • Державні компанії Китаю виконуватимуть свої довгострокові та існуючі контракти на російську нафту, але уникатимуть нових спотових угод, кажуть джерела.
  • Найбільший покупець російської нафти Unipec (входить в Sinopec) попереджав свої глобальні команди про ризик роботи з нафтою із РФ.

Контекст

Напередодні міжнародний трейдер Trafigura пропонував нафту російської марки Urals з постачанням 20-24 квітня з рекордним дисконтом у мінус $34,8 за барель до бенчмарку Dated Brent.

Китай, який є найбільшим споживачем нафти у світі, купує 1,6 млн барелів нафти на добу. Росія забезпечувала 15% імпорту Китаю – половина з якого поставлялась через Східно-Сибірський нафтопровід, решта – танкерами з портів у Чорному, Балтійському та далекосхідному морі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні