Категорія
Новини
Дата

Державні нафтопереробні компанії Китаю уникають російської нафти навіть зі знижкою – Reuters

1 хв читання

Китайські державні нафтопереробні компанії виконують діючі російські нафтові контракти, але уникають нових, попри знижки, пише Reuters з посиланням на джерела.

Ключові факти

  • Найбільший нафтопереробник Азії Sinopec, а також CNOOC, PetroChina та Sinochem проігнорували партію нафти з постачанням у травні. Китайські державні компанії не хочуть, щоб їх дії розглядали як відкриту підтримку Москви, зазначають співрозмовники агентства.
  • Державні компанії Китаю виконуватимуть свої довгострокові та існуючі контракти на російську нафту, але уникатимуть нових спотових угод, кажуть джерела.
  • Найбільший покупець російської нафти Unipec (входить в Sinopec) попереджав свої глобальні команди про ризик роботи з нафтою із РФ.

Контекст

Напередодні міжнародний трейдер Trafigura пропонував нафту російської марки Urals з постачанням 20-24 квітня з рекордним дисконтом у мінус $34,8 за барель до бенчмарку Dated Brent.

Китай, який є найбільшим споживачем нафти у світі, купує 1,6 млн барелів нафти на добу. Росія забезпечувала 15% імпорту Китаю – половина з якого поставлялась через Східно-Сибірський нафтопровід, решта – танкерами з портів у Чорному, Балтійському та далекосхідному морі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні