Категорія
Новини
Дата

Державний оператор тилу скасував 11 тендерів на закупівлю продуктів для ЗСУ

Державний оператор тилу (ДОТ) скасував 11 тендерів на закупівлю продуктів для ЗСУ, які відбулися 21 лютого, йдеться в повідомленні оператора. Результати анульовано після подання позову до суду одним із постачальників – ТОВ «Трейд Граніт Інвест».

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Рішення ухвалено після вивчення законних механізмів виконання рішення Апеляційного суду щодо задоволення позовних вимог ТОВ «Трейд Граніт Інвест», йдеться в повідомленні. 
  • ДОТ, зокрема, звернувся за консультаціями до Prozorro і отримав розʼяснення, що, відповідно до закону, замовник може здійснювати зміни до процедур, проте лише до етапу, коли вони переходять у статус «Аукціон».
  • Оскільки технічна та нормативна можливості внести зміни на етапі аукціону відсутні, ДОТ ухвалив рішення скасувати всі 11 процедур.
  • Попри це рішення постачання харчування для ЗСУ відбудеться в межах встановлених строків, наголосив ДОТ.

Контекст

ДОТ 21 лютого повідомив про часткове задоволення Шостого адміністративного апеляційного суду позовних вимог ТОВ «Трейд Граніт Інвест», писали «Наші гроші».

Серед вимог, які не влаштовували потенційного учасника аукціону, були заборона на участь у торгах постачальників, які не виконали зобовʼязань перед Міноборони у 2022–2023 роках, необхідність дезінфекції складських приміщень, наявність щонайменше 15 складів, що в ДОТ пояснювали вимогами безпеки. 

До рішення Апеляційного суду було включено пропозицію позивача щодо наявності складських приміщень загальною площею щонайменше 2000 кв. м.

За даними YouControl, ТОВ «Трейд Граніт Інвест» зареєстроване у лютому 2022 року. Виручка компанії за 2022 рік становила 180,5 млн грн. Засновницею ТОВ є Юлія Павліченко. За даними НГ, це колишня власниця відомої за часів президентства Петра Порошенка компанії «Максмед інтернешнл». Тоді вона блокувала торги «Укрзалізниці» на мільярди гривень завдяки оскарженням в Антимонопольному комітеті.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні