Категорія
Новини
Дата

Держбюджет отримав 17 млрд грн з рахунків двох «дочок» російських банків

До спеціального фонду держбюджету перераховано кошти в еквіваленті 17 млрд грн з рахунків «дочок» російських банків – Промінвестбанку та МР Банку. Про це повідомила пресслужба Фонду гарантування вкладів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти  

  • З рахунків вказаних банків, що ліквідуються, перераховано кошти у розмірі: 3,169 млрд грн; €4,672 млн; $372,2 млн; £53 227; 917 426 швейцарських франків; 43 903 польських злотих.
  • Рішення прийняла виконавча дирекція ФГВФО на виконання рішення РНБО «Про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів» і розпорядження Кабміну від 13 вересня № 815-р «Деякі питання проведення примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів».

Контекст

Міжнародний резервний банк (14-й у банківській системі України за обсягом активів) на 100% належить ПАТ «Сбербанк Росії», Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк (Промінвестбанк, 30-те місце за активами) на 99,77% – державній корпорації розвитку «ВЕБ.РФ». 

У 2017 році рішенням РНБО на ці банки були накладені санкції для запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних із банком осіб, зокрема материнських структур.

Фонд гарантування вкладів розпочав ліквідацію Промінвестбанку та МР Банку 25 лютого на підставі рішень правління НБУ про відкликання банківських ліцензій у згаданих фінустанов.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні