Категорія
Новини
Дата

ФГВФО розпочав виплати вкладникам «Промінвестбанку». Раніше НБУ відкликав його ліцензію

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав виплати коштів вкладникам російського «Промінвестбанку», повідомила пресслужба фонду. Фонд здійснює виплати в межах гарантованої суми 200 000 грн у банках-агентах.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Виплати відбуваються в межах 200 000 грн, за договорами банківського вкладу незалежно від дати їх закінчення та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки).
  • Відшкодування коштів вкладникам через відділення банків-агентів, які підключені до процесиногового центру Фонду. Сюди входять «Кредобанк», «Правекс Банк», «Альфа-Банк», «Укргазбанк», ПУМБ, «Таскомбанк», «Ідея Банк», «Південний», «Приватбанк», «Універсалбанк» та «Ощадбанк».
  • Щоб отримати кошти, вкладникам потрібно звернутися до банків-агентів з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу.
  • ФГФВО здійснює відшкодування коштів у розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на кінець дня перед початком процедури виведення ФГВФО банку з ринку.

Контекст

25 лютого 2022 року Національний банк України відкликав ліцензії у Міжнародного резервного банку (колишнього Сбербанку) та «Промінвестбанку», які знаходяться під контролем держави-агресора. Міжнародний резервний банк (14-й у банківській системі України за обсягом активів) на 100% належить ПАТ «Сбербанк Росії», «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» («Промінвестбанк», 30-те місце за активами) на 99,77% – державній корпорації розвитку «ВЕБ.РФ». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні