Держкіно претендує на понад 26% доходу від мульфільму «Мавка»
Категорія
Новини
Дата

Держкіно претендує на понад 26% доходу від мульфільму «Мавка»

1 хв читання

Компанія «Анімаград», яка входить до складу групи Film.ua, має виплатити Державному агентству України з питань кіно 26,45% доходу від комерційного використання всіх прав на мультфільм «Мавка. Лісова пісня», пише «Детектор медіа».

Ключові факти

  • За даними видання, розмір частки агенції у майнових правах на фільм становить 26,45%, частка «Анімаграду» відповідно – 73,55%. І саме компанія, згідно з договором із Держкіно, має право тиражувати, продавати, передавати в прокат фільм тощо.
  • В Держкіно повідомили, що доходом є всі грошові кошти в національній та іноземній валюті, отримані від використання чи передачі третім особам прав на фільм, за вирахуванням комісійної винагороди продюсеру-виконавцю, обов’язкових платежів. А також із вирахуванням витрат на оплату банківських послуг, перерахування коштів, проведення аудиторських перевірок, тиражування копій та просування фільму.

Контекст

Над мультфільмом «Мавка», створеним за мотивами «Лісової пісні» української письменниці Лесі Українки, працювали сім років. Проєкт адаптований під жанр сімейної анімації. В основі стрічки – образи зі слов’янських міфів і легенд.  

11 липня топовий дистриб’ютор Universal Pictures Content Group придбав повний пакет прав на показ «Мавки» у Франції та на франкомовних територіях. Це перший контракт Film.ua з NBCUniversal і величезний прорив для всієї індустрії, казала торік Forbes Анна Єлісєєва.

Бюджет мультфільму становить 187 млн грн. Частка державної участі у виробництві мультфільму складає 49,5 млн грн.

У перший вікенд кінотеатрального прокату мультфільму «Мавка. Лісова пісня» в Україні глядачі купили понад 189 000 квитків. Це майже на 30 500 більше, ніж у перший вікенд показу фільму «Аватар: Шлях води», повідомляють у Film.ua Group.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні