«Мавка» обійшла «Аватар: Шлях води» за результатами першого вікенду в Україні
Категорія
Новини
Дата

«Мавка» обійшла «Аватар: Шлях води» за результатами першого вікенду в Україні

У перший вікенд кінотеатрального прокату мультфільму «Мавка. Лісова пісня» в Україні глядачі купили понад 189 000 квитків. Це майже на 30 500 більше, ніж у перший вікенд показу фільму «Аватар: Шлях води», повідомляють у Film.ua Group

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • На показ мультфільму «Мавка. Лісова пісня» у перший вікенд купили 189 048 квитків. Довгоочікуваний «Аватар: Шлях води» за цей час зібрав 158 556 глядачів.
  • Однак друга частина «Аватару» за перші вихідні в прокаті заробила більше через вищу вартість квитків – 25,8 млн грн. Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» за цей час зібрав 24,9 млн грн.
  • В український прокат довгобуд від студії Film.ua вийшов 2 березня одночасно з прокатом у країнах Північної Африки та Близького Сходу. 
  • Загалом «Мавку» продали на понад 20 територій, серед яких США, Канада, Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Польща, Румунія.
  • До показу мультфільму FILM.UA активно займались промоцією. Зображенням «Мавки» брендували «Сільпо», у співпраці з Sova створили колекцію прикрас, спільно з Duna випустили шкарпетки з зображеннями героїв мультфільму.

Найкасовіші українські фільми

Натисніть «Читати більше»

  • «Скажене весілля» – 54,9 млн грн
  • «Скажене весілля 2» – 41,2 млн грн
  • «Скажене весілля 3» – 28,8 млн грн
  • «Секс і нічого особистого» – 23,8 млн грн
  • «Поводир» – 14,1 млн грн

Контекст

Над мультфільмом «Мавка», створеним за мотивами «Лісової пісні» української письменниці Лесі Українки, працювали сім років. Проєкт адаптований під жанр сімейної анімації. В основі стрічки – образи зі слов’янських міфів і легенд.  

11 липня топовий дистриб’ютор Universal Pictures Content Group придбав повний пакет прав на показ «Мавки» у Франції та на франкомовних територіях. Це перший контракт Film.ua з NBCUniversal і величезний прорив для всієї індустрії, казала торік Forbes Анна Єлісєєва.

Анімаційних героїв мультфільму озвучували українські зірки Артем Пивоваров, Сергій Притула, Олена Кравець, Юлія Саніна, Олег «Фагот» Михайлюта, Олег Скрипка, DZIDZIO, Наталія Сумська, Катерина Осадча та Ніна Матвієнко. Христина Соловій заспівала у двох офіційних саундтреках до фільму. Прима-балерина Національної опери Катерина Кухар працювала над рухами й пластикою Мавки.  

Бюджет мультфільму становить 187 млн грн. Частка державної участі у виробництві мультфільму складає 49,5 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні