Категорія
Новини
Дата

Держспецзв’язку попереджає про можливі кібератаки на українські сайти 22 лютого

Державна служба спецзвʼязку та захисту інформації попередила про можливість нових кібератак на українські вебресурси 22 лютого. Про це відомство повідомило з посиланням на дані команди з реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На сайті Raidforums з’явилося повідомлення з погрозами щодо кібератак 22 лютого. Інформацію вже видалили з сайту, повідомляє CERT-UA.
  • Йшлося про оренду серверів для підготовки нових атак на сайти державного сектору, банківського сектору та сектору оборони. Завданням атак буде дефейс вебресурсів у зоні .ua.
  • Держспецзвʼязку закликає інформувати CERT-UA у разі будь-яких підозрілих комп’ютерних дій та кібератак.

Контекст

15 лютого через потужну кібератаку в роботі додатків ПриватБанку та Ощадбанку стався збій. Атакували також monobank, портал «Дія», сайти Міноборони та ЗСУ. США запропонували допомогти Україні розслідувати кібератаку.

Вночі 14 січня на українські урядові сайти здійснили масштабну хакерську атаку. Не працювали сайти Міноборони, МЗС, ДСНС, «Дії» та ін. СБУ разом зі Держспецзвʼязку та Кіберполіцією виявила ознаки причетності до атаки хакерських груп, пов’язаних зі спецслужбами РФ. У відомстві повідомили, що це була supply chain attack.

Фінансові регулятори ЄС, Великої Британії та США готують банки до можливих кібератак з боку Росії. Європейські банки вже провели кібервоєнні ігри, щоб перевірити готовність відбити атаки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні