Категорія
Новини
Дата

ЄС, Велика Британія та США готують банки до можливих кібератак з Росії – Reuters

Фінансові регулятори ЄС, Великобританії та США готують банки до можливих кібератак з боку Росії, пише Reuters із посиланням на два джерела. Європейські банки вже провели кібервоєнні ігри, щоб перевірити готовність відбити атаки.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Європейських чиновників непокоїть можливе вторгнення РФ до України. Зокрема, ЄЦБ перейшов у стан підвищеної готовності через загрозу кібератак на європейські банки з боку РФ, кажуть джерела. Банки навіть провели кібервоєнні ігри, щоб перевірити свою здатність відбивати атаки.
  • Наприкінці січня департамент фінансових послуг Нью-Йорка попередив фінансові установи про кібератаки у відповідь, якщо РФ піде на вторгнення в Україну, спровокувавши введення санкцій США.
  • Британський національний центр кібербезпеки закликав великі організації підвищити стійкість до кібербезпеки на тлі загострення напруженості навколо України.
  • Глава німецького наглядового органу BaFin Марк Бренсон заявив на онлайн-конференції, що кібервійна взаємоповʼязана з геополітикою та безпекою.

Контекст

На українські урядові сайти вночі 14 січня здійснили масштабну хакерську атаку. Не працювали сайти Міноборони, МЗС, ДСНС, Дії та інші. СБУ разом зі Держспецзвʼязку та Кіберполіцією виявила ознаки причетності до атаки хакерських груп, пов’язаних зі спецслужбами РФ. У відомстві повідомили, що це була supply chain attack.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні