Категорія
Новини
Дата

Дев’ять країн ЄС більше не приймають документи на візу від російських туристів

Данія, Бельгія та Нідерланди припинили приймати документи на оформлення візи від російських туристів. Раніше таке рішення ухвалили країни Балтії, Польща, Чехія та Словаччина, йдеться у повідомленні Асоціації туроператорів Росії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Туроператори зазначають, що до списку «лояльних країн ЄС, які дотепер оформляли і продовжують приймати документи на візи під туристичні поїздки», належать Італія, Іспанія, Греція, Франція, Угорщина, Кіпр (національна віза, не Шенген).
  • «Більше не приймають документи від туристів Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди», – йдеться у повідомленні.
  • У асоціації додають, що після повної зупинки дії угоди ЄС про спрощення візового режиму з Росією терміни на оформлення віз збільшаться. 
  • «Тому мінімальний термін для планування поїздки до Європи та отримання візи становитиме не менше 1,5-2 місяців. Але краще потурбуватися про отримання візи й ще раніше – за 3-4 місяці до початку подорожі», – кажуть російські туроператори.

Контекст

Рада Європейського Союзу призупинила дію угоди про спрощення візового режиму з Росією, нові правила почали діяти з 12 вересня. Відтепер на громадян Росії поширюються загальні правила візового кодексу.

Рішення передбачає, що візовий збір збільшено з €35 до €80, також необхідно надавати додаткові документи, збільшується час оформлення візи та посилюються правила видачі багаторазових віз.

З 12 вересня росіяни зможуть отримувати короткострокові візи до ЄС лише з гуманітарних та сімейних причин. Візи до ЄС також зможуть отримувати журналісти.

Країни Балтії та Польща закриють вʼїзд для російських туристів з 19 вересня, про це заявив глава МЗС країни Урмас Рейнсал. Такі заходи запровадять усі країни Балтії та Польща. У ніч на 19 вересня громадянам РФ буде заборонено вʼїзд до Естонії. Це стосується росіян, які мають візи, видані в країнах ЄС, сказав міністр. За його словами, аналогічні заходи запровадять Латвія, Литва та Польща. 

Шенгенська угода гарантує вільне переміщення по всій території держав, що входять до неї. При цьому, питання вʼїзду через зовнішні кордони ЄС кожна країна контролює самостійно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні