Категорія
Новини
Дата

Голова «Укренерго» попередив про можливі відключення енергопостачання після нічної атаки Росії

1 хв читання

Атака Росії на обʼєкти енергетики України в ніч на 22 березня була однією з найбільших із початку війни. Через пошкодження інфраструктури в різних регіонах можуть застосовувати обмеження електропостачання. Про це повідомив голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі єдиного телемарафону.

Ключові факти

  • За словами Кудрицького, атака була комбінованою. Ворог застосував крилаті ракети, балістику та дрони. Головна ціль – теплові та гідроелектростанції, магістральні підстанції. Найбільше постраждав Харків, додав він.
  • Голова «Укренерго» не виключив можливості залучення аварійної допомоги для підтримки енергосистеми. Проте енергосистема працює стабільно, вона не втратила цілісність, наголосив Кудрицький.
  • Він також повідомив, що для усунення наслідків атаки сьогодні впродовж дня в різних регіонах можуть застосовуватися обмеження електропостачання.
  • «Обмеження електропостачання протягом сьогоднішнього дня, поки енергетики будуть усувати наслідки атаки, можуть бути в різних регіонах, зокрема на Лівобережній Україні. Це контрольовані обмеження, вони потрібні енергетикам для цілісної роботи енергосистеми й відновлення уражених обʼєктів», – сказав голова «Укренерго».

Контекст

Росія в ніч на 22 березня здійснила наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичні обʼєкти України. Під удар потрапила Дніпровська ГЕС, у низці областей є перебої зі світлом. Ворог випустив по Україні понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів, заявив президент Володимир Зеленський.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні