Категорія
Новини
Дата

«Дніпрометиз» Тігіпка закупив нове італійське обладнання. Компанія нарощує виробництво дроту для потреб оборони

На ПрАТ «Дніпрометиз», що входить до групи «ТАС» Сергія Тігіпка, стартувало виробництво метизної продукції на семи нових інноваційних волочильних лініях, закуплених у компанії Mario Frigerio SpA (Італія). Це дасть змогу максимально розширити товарний асортимент та задовольнити попит на дріт в умовах війни, йдеться в пресрелізі групи.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нові вимоги часу формують і нову номенклатуру метизних виробів, зазначив директор «Дніпрометизу» Олександр Якушев. Зокрема, йдеться про потреби ЗСУ, Нацгвардії і підрозділів Тероборони. Також, за його словами, для захисту об’єктів критичної інфраструктури на заводі оперативно налагоджено виробництво габіонних конструкцій. 
  • На черзі – розширення виробництва зварного дроту, який необхідний у виробництві металоконструкцій, машинобудуванні, оборонній галузі тощо, додав Якушев.
  • За час російської агресії завод «Дніпрометиз» не тільки не зупиняв своє виробництво, а навпаки – постійно нарощує його, наголосив акціонер групи «ТАС» Сергій Тігіпко.
  • «Ми оперативно реагуємо на потреби ринку, постійно удосконалюючи власні виробничі потужності, працюючи над створенням нових рішень для замовників і випускаючи продукцію, яка є затребуваною і конкурентною на міжнародних ринках», – зазначив Тігіпко.

Контекст 

ПрАТ «Дніпрометиз» – один з лідерів на ринку метизних виробів в Україні. Входить до складу групи «ТАС» і спеціалізується на випуску низько- та високовуглецевого дроту та продукції з нього. Річна виробнича потужність – 100 000 т. В інтервʼю Forbes Сергій Тігіпко заявляв, що «Дніпрометиз» у 2021 році переробив 89 000 т катанки, у 2022-му планував 75 000 т. 

На початку березні «Дніпрометиз» повідомив про випуск облігацій пʼяти серій на загальну номінальну суму $5 млн. Як зазначали в компанії, залучення додаткових ресурсів необхідно для реалізації проєкту розвитку виробництва оцинкованого дроту. Напрямок використання отриманих коштів – придбання агрегату гарячого цинкування для безкислотного виробництва оцинкованого дроту Druids Process Technology, SL (Іспанія) та волочильних станів виробника Mario Frigerio SpA (Італія).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні