Категорія
Новини
Дата

До Ради внесли подання про призначення Малюка керівником СБУ, Клименка – очільником МВС

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання щодо призначення Василя Малюка головою Служби безпеки України (СБУ), також зареєстровано подання премʼєра Дениса Шмигаля щодо призначення Ігоря Клименка міністром внутрішніх справ, повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Відповідний проєкт постанови від Зеленського зареєстровано у парламенті 6 лютого. Наразі Малюк обіймає посаду тимчасового виконувача обовʼязків голови СБУ відповідно до указу президента від 18 липня 2022 року.
  • Також у парламенті зареєстроване подання премʼєр-міністра Дениса Шмигаля про призначення Ігоря Клименка міністром внутрішніх справ України, повідомив Мельничук.

Контекст

18 січня унаслідок падіння гвинтокрила в Броварах загинуло вище керівництво МВС, зокрема, і міністр Денис Монастирський. Замість нього уряд призначив голову Нацполіції Клименка в.о. міністра внутрішніх справ.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що МВС очолить Ігор Клименко, а головою СБУ стане Василь Малюк. Генерал-майор, очільник ГУР Кирило Буданов очолить Міністерство оборони замість Олексія Резнікова, якого переведуть на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості. Пізніше Арахамія уточнив, що очікується призначення очільників МВС і СБУ, а от кадрові зміни в сфері оборони протягом цього тижня не відбудуться.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні