Категорія
Новини
Дата

Дохід і прибуток lifecell зросли перед потенційною угодою з французькою NJJ Capital

1 хв читання

Дохід третього за величиною мобільного оператора України lifecell у першому кварталі 2024 року зріс на 16,1%, до 3,1 млрд грн в порівнянні з 2,7 млрд грн за аналогічний період минулого року. Про це йдеться у фінансових результатах материнської Turkcell Group, опублікованих 28 травня.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Показник EBITDA збільшився на 5,7%, до 1,7 млрд грн. Рентабельність за показником EBITDA склала 54,4%.
  • lifecell зафіксував прибуток у розмірі 582,7 млн грн в порівнянні з 515,6 млн грн у першому кварталі минулого року.
  • Капітальні інвестиції за звітний період зросли на 58% у річному обчисленні, перевищивши 1 млрд грн (638 млн грн за перший квартал 2023-го). Зростання відбулося за рахунок інвестицій в енергетичну незалежність обладнання компанії, розгортання мережі та заміну обладнання, пошкодженого внаслідок російської військової агресії, зазначила компанія.

Контекст

За підсумками 2023 року дохід lifecell зріс на 24,4% – до 11,7 млрд грн, прибуток досяг 2,5 млрд грн проти 972,3 млн грн роком раніше.

lifecell знаходиться у процесі продажу компанії NJJ Capital французького мільярдера Ксав’є Ньєля. Турецька телекомунікаційна компанія Turkcell оголосила про продаж своїх українських активів, до яких входить і lifecell, 29 грудня 2023 року. 

Потенційно придбання lifecell буде одним із найбільших M&A в Україні за останнє десятиріччя. Ньєль готовий заплатити за українські активи $525 млн. Також у березні АМКУ дозволив Ньєлю придбати «Датагруп-Volia». Сума угоди може бути $120 млн, писав раніше Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні