Категорія
Інновації
Дата

Слово за АМКУ. Суд скасував арешт 20% акцій lifecell і відкрив шлях до продажу оператора Ксав’є Ньєлю. Forbes дізнався, коли можуть закрити велику угоду

Продаж lifecell /колаж Анастасія Решетнік

Апеляційний суд розблокував «угоду десятиріччя», знявши арешт із майже 20% акцій lifecell Фото колаж Анастасія Решетнік

Апеляційний суд розблокував «угоду десятиріччя», знявши арешт із майже 20% акцій lifecell. Як дізнався Forbes, угоду з французьким мільярдером Ксав’є Ньєлем можуть закрити вже найближчими тижнями, якщо зелене світло дасть і Антимонопольний комітет України (АМКУ). Яким був судовий процес

Під вечір 16 квітня Київський апеляційний суд скасував арешт 19,8% корпоративних прав третього за розміром українського оператора lifecell. Тепер АМКУ може дозволити угоду з продажу компанії французькому мільярдеру Ксав’є Ньєлю та партнерам з інвесткомпанії Horizon Capital і провайдера «Датагруп-Volia».

Вони купують усі українські активи Turkcell: lifecell, оператора веж UkrTower і мережу кол-центрів GlobalBilgi. Сума угоди – $525 млн.

Арешт був ключовою перепоною до завершення угоди, про яку Turkcell оголосив ще в грудні. Він був накладений Шевченківським судом Києва у жовтні 2023-го через наявність у структурі власності Turkcell підсанкційних російських бізнесменів Михайла Фрідмана, Петра Авена та партнерів. 

Без зняття арешту угода з Ньєлем не відбулася б, казав в інтерв’ю Forbes СЕО «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба тиждень тому. «16 квітня вирішується доля $1,5 млрд інвестицій, в які входять сума угоди та інвестиційні зобов’язання на п’ять років», – говорив він.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні