Доходи світової туристичної галузі сягнуть $15,5 трлн до 2033 року – прогноз WTTC /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Доходи світової туристичної галузі сягнуть $15,5 трлн до 2033 року – прогноз WTTC

Getty Images

Обсяг світової туристичної галузі до 2033 року зросте на 50% порівняно з 2019 роком, до $15,5 трлн, пише Bloomberg із посиланням на прогноз Всесвітньої ради з туризму та подорожей (WTTC). Вказана сума становитиме близько 11,6% глобальної економіки.

Ключові факти

  • У 10-річному прогнозі аналізується економічний внесок основних світових туристичних ринків та розкривається пʼятірка найпотужніших економік у галузі подорожей та туризму станом на 2022 рік із погляду на внесок у ВВП. Вони залишилися такими, як і до 2019 року: США, Китай, Німеччина, Велика Британія та Японія. Франція, Мексика, Італія, Індія та Іспанія замкнули першу десятку.
  • До звіту також включені дані про вклад подорожей та туризму в ринок праці: загалом до 2033 року в галузі буде зайнято до 430 млн осіб порівняно з 334 млн у 2019 році. Це приблизно одне із девʼяти робочих місць у світі.
  • Очікується, що сфера подорожей зростатиме набагато швидше, ніж економіка загалом.
  • «Економісти кажуть, що світовий ВВП зростатиме у річному обчисленні приблизно на 2,6% на рік, у подорожах та туризмі ми очікуємо близько 5,1%», – каже Джулія Сімпсон, президент та головний виконавчий директор WTTC. 
  • Сімпсон додає, що ще один прогноз WTTC вказує на майбутні великі зміни: протягом наступних 10 років туристична сфера США, яка є найбільшою у світі з річним обсягом виробництва $2 трлн, поступиться Китаю.
  • Прогнозується, що 2033 року туристичний сектор Китаю принесе $4 трлн і становитиме 14,1% китайської економіки. 

Контекст

Минулого року Париж посів перше місце у світі за внеском туризму в економіку, згідно з рейтингом обʼєднання «Всесвітня рада з туризму та подорожей» (WTTC). У 2022 році інтерес туристів повернувся до великих міст, зазначають автори дослідження. У 2022-му внесок Парижа в економіку за рахунок туризму сягнув майже $36 млрд. Другу сходинку посів Пекін ($33 млрд), на третьому місці – Орландо ($31 млрд). 

Автори дослідження зазначають, що до 2032 року лідерами рейтингу стануть китайські міста – перше та друге місця займуть Пекін і Шанхай, а Париж переміститься на третє місце. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні