Заможні росіяни через санкції вирушають на відпочинок до Зімбабве – Bloomberg /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Заможні росіяни через санкції вирушають на відпочинок до Зімбабве – Bloomberg

Getty Images

Через західні санкції, повʼязані з вторгненням до України, все більше заможних росіян стикаються з обмеженнями для поїздок і обирають сафарі в Зімбабе, пише Bloomberg. Вважається, що літній саміт «Росія – Африка» стане платформою для залучення багатих туристів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Оператори сафарі фіксують сплеск зацікавленості до їхнього бізнесу поза їхніми традиційними ринками, «особливо з Росії».
  • Туристи високого класу приїздили до Зімбабве в основному зі Сполучених Штатів та країн Європи, але це змінилось після введення санкцій проти низки вищих керівників південноафриканської країни через порушення прав людини та фальсифікацію виборів, це загострило відносини із Заходом.
  • У відповідь адміністрація президента Зімбабве Еммерсона Мнангагви прагнула встановити тісніші звʼязки з Китаєм, Росією та Білоруссю, лідер якої відвідав країну минулого місяця.
  • Обмеження, накладені на низку заможних росіян у звʼязку з війною в Україні, «обмежили доступ до певних направлень». За словами Еммануеля Фундіри, президента Асоціації операторів Сафарі Зімбабве, країна прагне використовувати свої дружні зв’язки з Росією, щоб заповнити цю прогалину.
  • Він додав, що один російський відвідувач витратив $500 000 на нещодавнє двотижневе сафарі в Зімбабве. 
  • У Зімбабве є близько 100 000 слонів, це друга за чисельністю популяція в Африці, дозвіл полювати на них продається за $10 000. Тут також живуть популяції носорогів, левів, леопардів та буйволів.
  • Саміт «Росія – Африка», запланований на липень цього року, надасть сафарі-індустрії Зімбабве ключову можливість продати відпчинок в країні заможним росіянам, вважає Фундіра.

Контекст

Рада Європейського Союзу призупинила дію угоди про спрощення візового режиму з Росією, нові правила почали діяти з 12 вересня. Відтепер на громадян Росії поширюються загальні правила візового кодексу. З 19 вересня Естонія закрила вʼїзд для російських туристів із шенгенськими візами, виданими будь-якими державами ЄС. Такі заходи запровадили всі країни Балтії та Польща.

25 жовтня Чехія заборонила вʼїзд до країни росіянам із туристичними або студентськими візами. Відповідне рішення чеського уряду стосується віз, виданих будь-якою країною ЄС.

Водночас росіяни становили найбільшу частку закордонних покупців нерухомості у Дубаї минулого року, пише Bloomberg із посиланням на дані брокерської компанії Betterhomes. Інтерес росіян до житла у Дубаї різко зріс після війни в Україні, оскільки РФ зіткнулася з ще жорсткішими санкціями, це допомогло підняти вартість та кількість продажів квадратних метрів до рекордного рівня.

Індонезія вирішила залучати заможних громадян з усього світу для довгострокового перебування. Країна пропонує візи на пʼять і 10 років тим, хто має на банківських рахунках не менш ніж 2 млрд рупій ($130 000), пише Bloomberg.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні