Париж. Ейфелева вежа /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Париж заробив на туризмі $36 млрд у 2022 році. Туристи повертаються у великі міста

1 хв читання

Париж. Ейфелева вежа Фото Getty Images

Париж посів перше місце у світі за внеском туризму в економіку, свідчить рейтинг обʼєднання «Всесвітня рада з туризму та подорожей» (WTTC). У 2022 році інтерес туристів повернувся до великих міст, зазначають автори дослідження.

Ключові факти

  • У 2022 році внесок Парижа в економіку за рахунок туризму сягнув майже $36 млрд. Другу сходинку посів Пекін ($33 млрд), на третьому місці – Орландо ($31 млрд). 
  • До десятки увійшли Шанхай ($29,7 млрд), Лас-Вегас ($23 млрд), Нью-Йорк ($21 млрд), Токіо ($17,9 млрд), Мехіко ($16,7 млрд), Лондон ($14,9 млрд) і Гуанчжоу ($13,1 млрд).
  • Автори дослідження зазначають, що до 2032 року лідерами рейтингу стануть китайські міста – перше та друге місця займуть Пекін і Шанхай, а Париж переміститься на третє місце. 
Париж заробив на туризмі $36 млрд у 2022 році. Туристи повертаються у великі міста /Фото 1

Контекст

COVID-19 мав руйнівний вплив на подорожі та туризм, зокрема на великі міста по всьому світу, оскільки країни закрили свої кордони у відповідь на пандемію. 

Коли кордони знову відкрилися, багато туристів змінили міста на менш населені напрямки, такі як прибережні та сільські. Але останні дослідження WTTC показують, що відпочинок у містах повертається та стає все популярнішим. 

WTTC підготував рейтинг спільно з платіжною системою Visa та аналітичною компанією Oxford Economics. При складанні рейтингу оцінювалися, серед іншого, внесок туризму у ВВП, витрати туристів та створення робочих місць у цій сфері. Загалом у ньому 82 міста.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні