«Домовленості виконуються дуже влучно». Зеленський підтвердив застосування Україною далекобійних ракет ATACMS /Офіс президента України
Категорія
Новини
Дата

«Домовленості виконуються дуже влучно». Зеленський підтвердив застосування Україною далекобійних ракет ATACMS

Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський подякував США за допомогу і повідомив, що далекобійні ракети ATACMS «себе показали», про це він заявив у відеозверненні. Напередодні ЗСУ нанесли вогневий удар по аеродромах у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Дякую всім, хто воює й працює заради України! Дякую всім, хто допомагає! І сьогодні особлива вдячність Сполученим Штатам. Наші домовленості з президентом Байденом виконуються. Виконуються дуже влучно – ATACMS себе показали», – заявив він.
  • Раніше видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела писало, що невелика кількість ракет в останні дні була таємно відправлена в Україну, а у вівторок Україна вперше використала ракети ATACMS проти російських військ.
  • Надані моделі ATACMS мають дальність дії близько 160 км.
  • За даними Washington Post, військові випустили 18 ракет по цілях в окупованих Бердянську та Луганську.
  • Також Україна отримала 31 танк M1A1 Abrams американського виробництва, які обіцяла Києву адміністрація Байдена. Представник армії США в Європі та Африці, полковник Мартін ОʼДоннелл повідомив «Голосу Америки», що всі українці, які тренувалися на танках разом із американськими військами у Німеччині, також повернулися до України разом із боєприпасами та запасними частинами танків.

Контекст

У ніч на 17 жовтня Сили спеціальних операцій ЗСУ нанесли вогневий удар по аеродромах у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську, у результаті росіяни понесли значні втрати. Зокрема, знищено дев’ять гелікоптерів різних модифікацій, спеціальну техніку, яка знаходилася на аеродромах, пускову установку ППО, склад боєприпасів, пошкоджено злітні смуги аеродромів.

Напередодні ССО отримали інформацію про використання противником цих аеродромів, а також перебування на них значної кількості авіаційної та спеціальної техніки, а також боєприпасів. Зазначену інформацію було перевірено, координати та необхідні дані було передано для ураження підрозділам Сил оборони.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні