Категорія
Новини
Дата

Операція Dragonfly. ЗСУ знищили ворожі гелікоптери, ППО та спецтехніку під час атаки аеродромів у Бердянську та Луганську

У ніч на 17 жовтня Сили спеціальних операцій ЗСУ нанесли вогневий удар по аеродромах у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську, у результаті росіяни понесли значні втрати, зокрема, знищено 9 гелікоптерів та пошкоджено злітні смуги, повідомляє пресслужба ССО.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, ССО України здійснили успішну операцію Dragonfly по враженню аеродромів у Бердянську та Луганську.
  • Зокрема, ССО отримали інформацію про використання противником цих аеродромів, а також перебування на них значної кількості авіаційної та спеціальної техніки, а також боєприпасів.
  • «Зазначену інформацію було перевірено та отримано підтвердження. Координати та необхідні дані передано для ураження підрозділам Сил оборони», – заявили у ССО.

За останніми даними у Бердянську та Луганську знищено:

  • дев’ять гелікоптерів різних модифікацій;
  • спеціальну техніку, яка знаходилася на аеродромах;
  • пускову установку ППО;
  • склад боєприпасів;
  • пошкоджено злітні смуги аеродромів.

Зазначається, склад боєприпасів у Бердянську детонував до 4-ої ранку. Детонація у Луганську тривала до 11-ої ранку.

  • «Втрати у живій силі противника складають десятки загиблими та пораненими. Тіла досі дістають з-під завалів», – сказано у повідомленні.

Контекст

Упродовж попередніх 18 місяців росіяни повільно продавлювали фланги південніше та північніше Авдіївки, створивши два небезпечні виступи глибиною 7-12 км. Тепер же російські війська розпочали з масованого артилерійського удару й спроби прориву бронетанкових груп від Водяного і Красногорівки, аби замкнути оточення міста.

Авдіївка відіграє роль не стільки важливої військової цілі у вигляді «воріт у Донецьк», як її часто називають, а саме ідейної цілі – отримати першу істотну перемогу для РФ, яку можливо гіперболізувати до рівня великого військового досягнення в інформаційному просторі. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні