Дозвіл на удари по військових цілях у РФ та пришвидшення постачань. Зеленський озвучив теми переговорів з Байденом /Офіс Президента України
Категорія
Новини
Дата

Дозвіл на удари по військових цілях у РФ та пришвидшення постачань. Зеленський озвучив теми переговорів з Байденом

1 хв читання

Офіс Президента України

У Парижі відбулася зустріч президентів України та США Володимира Зеленського і Джо Байдена. Вони обговорили оборонні спроможності України та ситуацію на полі бою, повідомив український президент.

7 червня Байден оголосив про виділення Києву нового пакета військової допомоги на $225 млн.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Сторони також обговорили підготовку до підписання двосторонньої угоди про безпеку.
  • «Для ефективного захисту від щоденного російського терору Україна має отримати можливості завдавати ударів по військових цілях на території Росії», – наголосив Зеленський.
  • Також, за словами президента, важливо посилити захист Харківщини та пришвидшити постачання американської зброї.
  • Він подякував США за підтримку України, у тому числі й запропонованої нею Формули миру.

Контекст

Раніше стало відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена дозволила Україні використовувати американську зброю для ударів по військових цілях у РФ, але лише в прикордонних районах із Харківською областю. Україна може використовувати ракетні системи HIMARS для завдання ударів по російських солдатах і командних пунктах управління.

Рішення знаменує собою значне зрушення для Байдена, який раніше чинив опір закликам використовувати американську зброю для ударів у відповідь по території Росії. Зміни відбулися після зростаючого тиску з боку Києва та союзників.

Радник з комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що розширення дозволу на застосування зброї по території РФ залежатиме від ситуації на полі бою.

Байден уже наголошував, що США не давали Україні дозволу використовувати свою зброю для ударів углиб території Росії.

Уряд Німеччини також дав дозвіл Україні використовувати зброю, що поставляється ФРН, для завдання ударів по цілях на території Росії. Німеччина займає друге після США місце за обсягом військової допомоги, що надається Україні. Вона поставила велику кількість військової техніки, зокрема важку артилерію і ракетні установки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні