Категорія
Новини
Дата

Байден на зустрічі з Зеленським оголосив про новий пакет військової допомоги на $225 млн

1 хв читання

Президент США Джо Байден під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Парижі 7 червня оголосив про виділення Києву нового пакета військової допомоги на $225 млн, повідомив CNN.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Деталі

  • Байден, зокрема, перепросив Зеленського за затримку пакета допомоги на $61 млрд через позицію республіканців у Конгресі на початку цього року.
  • «З того часу, включно з сьогоднішнім днем, я оголосив про шість пакетів суттєвого фінансування. Сьогодні я також підписав додатковий пакет на $225 млн», – сказав Байден.
  • Очільник Білого дому наголосив, що американський народ підтримуватиме Україну в довгостроковій перспективі.
  • Раніше сьогодні AP з посиланням на поінформовані джерела повідомило, що в межах нової військової допомоги США, серед іншого, передадуть Україні боєприпаси для РСЗВ HIMARS, гаубиці, броньовані транспортні засоби, патрульні катери, переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin, протитанкові гранатомети AT-4, ракети для ЗРК HAWK.

Контекст

Цього тижня повідомлялося, що адміністрація Байдена дозволила Україні використовувати американську зброю для ударів по військових цілях у РФ, але лише в прикордонних районах із Харківською областю. Україна може використовувати ракетні системи HIMARS для завдання ударів по російських солдатах і командних пунктах управління.

Рішення знаменує собою значне зрушення для Байдена, який раніше чинив опір закликам використовувати американську зброю для ударів у відповідь по території Росії. Зміни відбулися після зростаючого тиску з боку Києва та союзників.

Радник з комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що розширення дозволу на застосування зброї по території РФ залежатиме від ситуації на полі бою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні