Категорія
Новини
Дата

Dragon Capital Фіали закрила угоду про купівлю ТРЦ «Караван Outlet» у DCH Ярославського

1 хв читання

ТОВ «ДК Київ Аутлет», що входить до групи компаній Dragon Capital, завершило угоду з придбання 100% статутного капіталу ТОВ «Трейд Солюшинз», що входило до групи компаній DCH Investment Management, та яке володіє та управляє ТРЦ «Караван Outlet» у Києві. Про це йдеться у повідомленні пресслужби DCH.

Ключові фати

  • CEO Dragon Capital Томаш Фіала заявив, що вбачає потенціал у ТРЦ «Караван Outlet», попри високу конкуренцію в Оболонському районі столиці, і планує «значно підвищити його операційну ефективність». Компанія аналізує різні стратегії для подальшого розвитку обʼєкта, враховуючи актуальні потреби ритейлерів та споживачів, додав він.
  • Для DCH ця угода є частиною стратегії оптимізації портфеля інвестицій групи DCH, яка взяла курс на збільшення своєї присутності в технологічних галузях, зазначається в пресрелізі компанії. 
  • Деталі угоди не розголошуються. За оцінкою Forbes Ukraine, ТРЦ «Караван Outlet» може коштувати $40–60 млн.

Контекст

ТРЦ «Караван Outlet», відкритий у 2003 році та оновлений у 2019 році, є першим професійним ТРЦ Києва і єдиним великим аутлет-центром у столиці. Загальна площа об’єкта становить 57 321 кв. м, з яких орендна площа (GLA) займає 42 788 кв. м. ТРЦ обʼєднує понад 50 міжнародних фешн-брендів, пʼятизальний кінотеатр, ролердром, дитячий парк розваг, гіпермаркет та фуд-корт. 

DCH Investment Management – фінансово-промислова група компаній Олександра Ярославського, яка керує інвестиціями у видобуток руди та металургію, машинобудування, нерухомість, страхування, банківський та готельний бізнес.

Ярославський придбав мережу ТРЦ «Караван Megastore» у 2013-му в Сергія Хрипкова і Андрія Гордієнка. Вона поєднує три об’єкти – в Києві, Дніпрі та Харкові сукупною площею 250 000 кв. м. Харківський ТРЦ частково зруйнований після кількох влучань російських ракет і не працює з 2022 року. Інвестиції в його відбудову оцінили у 150 млн грн, але відклали до закінчення бойових дій, писав Forbes Ukraine у серпні 2024-го.

Фіала – один із найбільших рантьє в Україні. Багато років його група Dragon Capital скуповувала і будувала комерційну нерухомість. У компанії 25 обʼєктів – офісів, торгових центрів, складів сукупною площею 524 000 кв. м, йдеться на офіційному сайті Dragon Capital Property Management

Dragon Capital володіє п’ятьма торгово-розважальними центрами – Aladdin, Smart Plaza Obolon і Piramida у Києві, SkyPark у Вінниці, Victoria Gardens у Львові. Загальна площа торгових центрів Dragon Capital – 179 395 кв. м. Це приблизно третина від його портфеля комерційної нерухомості. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд