Категорія
Новини
Дата

Друге судно змогло вийти з порту Одеси гуманітарним коридором

Друге із заблокованих через війну суден вийшло з Одеського порту тимчасовим гуманітарним коридором, повідомила пресслужба Мінвідновлення. Судно перебувало в порту з 20 лютого 2022 року з металопродукцією для країн Африки.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Балкер Primus сингапурського оператора під прапором Ліберії вийшов з порту Одеса і рухається встановленим для цивільних суден тимчасовим коридором до/з чорноморських морських портів України. 
  • Це друге судно, яке скористалось тимчасовим коридором для цивільних суден, зазначається у повідомленні.
  • Судно Primus скористалося гуманітарним навігаційним коридором і, вийшовши з порту Одеса, благополучно дісталося територіального моря Румунії, повідомив керівник проєкту «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» Андрій Клименко. «Україна послідовно доводить, що «зерновий коридор» може працювати без участі держави-агресора», – додав він.
Друге судно змогло вийти з порту Одеси гуманітарним коридором /Фото 1

Скріншот Андрія Клименка

Контекст

Встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення РФ. 

Україна запропонувала цей маршрут у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (IMO). Рада ІМО визнає міжнародне право України на вільне торговельне судноплавство та закликає РФ припинити будь-які погрози й дотримуватися міжнародних конвенцій.

16 серпня контейнеровоз Joseph Schulte став першим судном, яке скористалося тимчасовим коридором для руху торговельних суден до та з портів Великої Одеси.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні