Категорія
Новини
Дата

«ДТЕК Енерго» відремонтувала девʼять енергоблоків ТЕС майже за 2 млрд грн, ще сім – у процесі

1 хв читання

На початок серпня «ДТЕК Енерго» виконала третину роботи в межах підготовки до опалювального сезону – відремонтовано девʼять енергоблоків ТЕС, ще сім – зараз у процесі, йдеться у пресрелізі компанії.

Ключові факти

  • Загалом «ДТЕК Енерго» планує відремонтувати 27 енергоблоків до кінця року.
  • Об’єм інвестицій з початку року в планову ремонтну програму досяг майже 2 млрд грн.
  • «Рухаємося за графіком і розраховуємо увійти в зиму готовими. Робота кипить», – зазначив гендиректор «ДТЕК Енерго» Ільдар Салєєв.
  • У 2022 році «ДТЕК Енерго» реалізувала 26 ремонтів енергоблоків ТЕС. Інвестиції у минулорічну ремонтну кампанію склали майже 2,2 млрд грн.

Контекст

Відновлення пошкоджених енергетичних обʼєктів до довоєнного рівня займе роки, сказав раніше в інтервʼю Forbes Салєєв. Щодо втрат «ДТЕК Енерго» він повідомив, що рахунок іде на мільярди гривень. «Один трансформатор – це 200 млн грн. Наша енергосистема втратила їх десятки», – додав топменеджер.

Салєєв раніше заявляв, що ремонтна кампанія «ДТЕК Енерго» зросла у вартості в 1,5 раза через потребу більш глибинних ремонтів ТЕС після їхньої посиленої роботи цієї зими, а також через інфляцію, яка додала до кошторису 25–30%.

Він також повідомляв, що «ДТЕК Енерго» подала заявки до державних банків на отримання близько 5 млрд грн за аналогом програми пільгового кредитування «5-7-9%» на відновлення ТЕЦ і ТЕС.

Мінекономіки вже працює над новою кредитною програмою для великого бізнесу. Вона буде подібна до чинної «5-7-9», але з більшими лімітами, розповіла Forbes перша віцепремʼєрка, міністерка економіки Юлія Свириденко. За її словами, програма буде доступна зокрема для компаній зі сфери енергетики, а також фокусуватиметься на відновленні критичної інфраструктури.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні