Категорія
Новини
Дата

«ДТЕК Енерго» відремонтувала девʼять енергоблоків ТЕС майже за 2 млрд грн, ще сім – у процесі

На початок серпня «ДТЕК Енерго» виконала третину роботи в межах підготовки до опалювального сезону – відремонтовано девʼять енергоблоків ТЕС, ще сім – зараз у процесі, йдеться у пресрелізі компанії.

Ключові факти

  • Загалом «ДТЕК Енерго» планує відремонтувати 27 енергоблоків до кінця року.
  • Об’єм інвестицій з початку року в планову ремонтну програму досяг майже 2 млрд грн.
  • «Рухаємося за графіком і розраховуємо увійти в зиму готовими. Робота кипить», – зазначив гендиректор «ДТЕК Енерго» Ільдар Салєєв.
  • У 2022 році «ДТЕК Енерго» реалізувала 26 ремонтів енергоблоків ТЕС. Інвестиції у минулорічну ремонтну кампанію склали майже 2,2 млрд грн.

Контекст

Відновлення пошкоджених енергетичних обʼєктів до довоєнного рівня займе роки, сказав раніше в інтервʼю Forbes Салєєв. Щодо втрат «ДТЕК Енерго» він повідомив, що рахунок іде на мільярди гривень. «Один трансформатор – це 200 млн грн. Наша енергосистема втратила їх десятки», – додав топменеджер.

Салєєв раніше заявляв, що ремонтна кампанія «ДТЕК Енерго» зросла у вартості в 1,5 раза через потребу більш глибинних ремонтів ТЕС після їхньої посиленої роботи цієї зими, а також через інфляцію, яка додала до кошторису 25–30%.

Він також повідомляв, що «ДТЕК Енерго» подала заявки до державних банків на отримання близько 5 млрд грн за аналогом програми пільгового кредитування «5-7-9%» на відновлення ТЕЦ і ТЕС.

Мінекономіки вже працює над новою кредитною програмою для великого бізнесу. Вона буде подібна до чинної «5-7-9», але з більшими лімітами, розповіла Forbes перша віцепремʼєрка, міністерка економіки Юлія Свириденко. За її словами, програма буде доступна зокрема для компаній зі сфери енергетики, а також фокусуватиметься на відновленні критичної інфраструктури.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні