Категорія
Новини
Дата

«Наступна зима буде не легшою за попередню». Гендиректор ДТЕК заявив, що компанія потребує 8,5 млрд грн на відновлення

Енергохолдинг ДТЕК втратив майже 40% потужностей через обстріли і потребує 8,5 млрд грн на ремонти. Про це розповів в інтерв'ю Forbes генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Торік ДТЕК заходив у зиму з потужністю 6000 МВт, вийшов із 3700 МВт. Компанія має детальний план, як у наступну зиму зайти з потужністю 4800 МВт. «Минулої зими нас рятувала наявність власних запасів обладнання, – каже Тімченко. – Цієї зими легше не буде».
  • ДТЕК попередньо домовилась з владою про кредит на 5 млрд грн за програмою 5-7-9, каже Тімченко. «В лютому я отримав чітку згоду, що ми отримаємо ці кошти, – каже Тімченко. – На липень ми поки не отримали жодної копійки».
  • Міжнародні фінансові організації не фінансують вугільні станції, тому не можуть напряму дати кошти на відновлення блоків чи трансформаторів на ТЕС, каже він.
  • ДТЕК намагається сформувати запас обладнання, каже СЕО групи компаній. ДТЕК замовляє трансформатори у виробників та за можливості виготовляє власне. Також компанія виводить з консервації енергоблоки та ремонтує те, що можливо відремонтувати.
  • «Ми зробимо все можливе, щоб підготуватись до цієї зими. Це наш головний пріоритет», – сказав Тімченко. Якщо не дадуть кредит – ДТЕК скоротить інвестиції у видобуток вугілля, додав він.

Контекст

Минулого року у звіті ООН було зафіксоване знищення 90% українських потужностей вітрової енергетики через російське вторгнення. У тимчасовій окупації з 24 лютого опинилася третина українських електростанцій.

З 24 лютого Росія нанесла 10 000 ударів по активах ДТЕК та знищила 40% генеруючих потужностей компанії, каже Тімченко.

Наступного опалювального сезону Росія найімовірніше продовжить атаки на енергетичний сектор, включно з газовою інфраструктурою, сказав міністр енергетики Герман Галущенко сказав під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні