Категорія
Новини
Дата

ДТЕК змінив керівників «ДТЕК Енерго», «ДТЕК Мережі» та D.Trading

1 хв читання

Найбільший приватний енергохолдинг в Україні ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова змінив керівництво у трьох ключових компаніях: «ДТЕК Енерго», «ДТЕК Мережі» та D.Trading, йдеться в пресрелізі компанії. 

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • «ДТЕК Енерго» очолить Олександр Фоменко, який раніше керував «ДТЕК Мережі». Завдання на новій посаді – забезпечувати генерацію електроенергії, залучати міжнародну технічну допомогу, відновлювати зруйновані електростанції та підтримувати видобуток вугілля.
  • «ДТЕК Мережі» очолить Аліна Бондаренко, яка раніше працювала в компанії операційним директором та керувала інвестиційними програмами. Серед її нових завдань – відновлення зруйнованих розподільчих мереж та розвиток проєкту Smart Grids.
  • D.Trading очолить Дмитро Сахарук, який обіймав посаду виконавчого директора ДТЕК. Він посилюватиме компанію на зовнішніх енергоринках та пришвидшуватиме євроінтеграцію енергосектору.
  • Ільдар Салєєв, який чотири роки очолював «ДТЕК Енерго», перейде в «Метінвест», який також належить Рінату Ахметову.

Контекст

ДТЕК – найбільший приватний енергохолдинг країни. 47% об’єктів відновлюваних джерел енергії ДТЕК, а також Луганська та Запорізька теплоелектростанції перебувають в російській окупації. Понад 80% ТЕС компанії пошкоджено або зруйновано російськими обстрілами.

До кінця 2024-го ДТЕК інвестує у відновлення своїх електростанцій 3,8 млрд грн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд