Категорія
Новини
Дата

Дуров, Мільнер та інші бізнесмени просять Forbes не називати їх російськими. Таких прохань побільшало

Бізнесмени, повʼязані з РФ, просять Forbes не називати їх російськими. Ці прохання за останні місяці почастішали, зазначає видання. Вони надходять, зокрема, на тлі санкцій, які запроваджують західні країни проти російських олігархів через війну в Україні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Таке звернення зокрема, надійшло від засновника «ВКонтакті» та Telegram Павла Дурова. «Павло поїхав із РФ багато років тому і не збирається повертатися», – сказав представник бізнесмена. Дуров отримав громадянство Франції, а сам проживає в Дубаї, де знаходиться офіс його компанії. За різними даними, він також має громадянство Сент-Кітс і Невіс.
  • Аналогічні прохання до Forbes надійшли від засновників розробника мобільних ігор Playrix Ігоря та Дмитра Бухманів. В 2013 році вони перенесли бізнес до Ірландії, а через три роки переїхали до Ізраїлю, отримавши там громадянство. 
  • Представники співзасновника Revolut Миколи Сторонського заявили Forbes, що бізнесмен є громадянином Великої Британії.
  • Інвестор Юрій Мільнер сказав, що є громадянином Ізраїлю і не був у РФ з 2014 року, він не має активів у країні, а також він ніколи не зустрічався з Путіним. В 2020 році Forbes уже переніс Мільнера зі списку російських бізнесменів до списку ізраїльських.

Контекст

Для багатьох російських олігархів санкції – звична річ. З моменту російської окупації Криму в 2014-му 20 мільярдерів потрапили під санкції ЄС, США, Великої Британії, Швейцарії та Канади. Проти девʼятьох запровадили санкції після вторгнення РФ в Україну 24 лютого.

Раніше Bloomberg зазначав, що половина з 20 найбагатших російських мільярдерів не потрапили під санкції, введені США, ЄС і Великою Британією. Financial Times вказала на вибірковість західних санкцій проти РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні