Категорія
Новини
Дата

Половина з 20 найбагатших російських мільярдерів не потрапили під санкції – Bloomberg

Половина з 20 найбагатших російських мільярдерів не потрапили під санкції, введені США, ЄС і Великою Британією, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Під санкції потрапили мільярдери, статки яких до початку війни оцінювалися як мінімум у $200 млрд.
  • Велика Британія запровадила санкції проти 10 із двадцяти російських мільярдерів, ЄС – проти девʼяти, а США – лише чотирьох. Тільки троє увійшли до всіх трьох санкційних списків.
  • З пʼяти найбагатших російських бізнесменів під санкції потрапив лише один – Олексій Мордашов, а Володимир Потанін, Леонід Міхельсон, Володимир Лісін та Вагіт Алекперов їх уникли.
  • Санкції проти деяких російських мільярдерів не вводяться через те, що вони або не мають відношення до Кремля, або уряди готують план, щоб запровадити санкції у майбутньому, зазначають експерти.

Контекст

Для багатьох російських олігархів санкції – звична річ. З моменту російської окупації Криму 2014-го 20 мільярдерів потрапили під санкції ЄС, США, Великої Британії, Швейцарії та Канади. Проти девʼятьох запровадили санкції після вторгнення РФ в Україну 24 лютого.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні