Категорія
Новини
Дата

Два російські мільярдери потрапили під санкції ЄС

1 хв читання

Рада Європейського Союзу 24 червня затвердила новий пакет санкцій щодо Росії за агресію проти України. До списку підсанкційних фізосіб потрапили засновник Російської мідної компанії (РМК) Ігор Алтушкін та власник холдингу Aeon Роман Троценко.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • Алтушкіна в ЄС називають «олігархом», який фінансує підрозділ, що воює в Україні». Йдеться про штурмовий батальйон Міноборони «Урал», писала раніше The Moscow Times
  • Також Брюссель вважає, що РМК Алтушкіна є «істотним джерелом доходу» для російського уряду, який несе відповідальність за анексію Криму і дестабілізацію України.
  • Троценко потрапив до санкційного списку як «один із провідних російських підприємців, що володіє бізнесом у залізорудній і сталеливарній, вугільній, інфраструктурній та енергетичній галузях». 
  • В ЄС зазначили, що Троценко був радником президента державної компанії «Роснєфть» Ігоря Сєчіна, який входить до «ближнього кола Путіна».

Контекст

Рада ЄС 24 червня затвердила 14-й пакет санкцій щодо Росії за агресію проти України. Обмеження націлені на високовартісні сектори російської економіки, такі як енергетика, фінанси та торгівля. Також Брюссель заявив, що посилив заходи, які ускладнюють обхід діючих санкцій ЄС. Крім того, санкції запроваджені проти 116 юридичних та фізичних осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд