Категорія
Новини
Дата

Санкції залишатимуться доти, доки Росія нарешті заплатить за збитки, завдані Україні – посол Великої Британії

1 хв читання

Велика Британія зберігатиме санкції проти Росії доти, поки та відшкодує завданих нею збитків. Про це заявив посол Британії в Україні Мартін Гарріс на спеціальній події Київського безпекового форуму.

Минулого тижня Велика Британія скоординовано зі США запровадила санкції проти російських фінансових інститутів, зокрема проти «Московської біржі».

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Цитати

  • Велика Британія дотримується позиції, що санкції проти Росії залишатимуться чинними доти, доки Росія нарешті заплатить за завдані нею збитки, сказав Гарріс.
  • Крім того, Росія отримуватиме нові економічні санкції, заявив дипломат. Зокрема, під санкції потраплятимуть компанії з інших країн, які співпрацюють з російським ВПК.
  • «Ми вже можемо бачити вплив нових санкцій на банкоматах у Москві, в Пітері. Тобто зараз є складні позиції для російської економіки, і це буде ще складніше», – додав посол Британії.

Контекст

12 червня США запровадили нові санкції проти Росії, які стосуються зокрема «Московської біржі». 13 червня Британія оголосила про нові санкції проти РФ, які скоординовані з США. Під обмеження потрапили судна «тіньового флоту», фінансові інститути та постачальники, які підтримують російський ВПК.

20 червня 14-й пакет санкцій проти РФ погодили посли Євросоюзу. Він має ще більше обмежити доступ Росії до ключових технологій, позбавить Росію подальших енергетичних доходів і боротиметься з «тіньовим флотом» і «тіньовою банківською мережею», запевнила президентка Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд