Категорія
Новини
Дата

Японія вперше запровадила торгові обмеження для китайських компаній за допомогу Росії

1 хв читання

Японія запровадила торгові обмеження для китайських компаній у межах нового раунду санкцій проти окремих осіб і компаній, які підтримують війну Росії проти України, йдеться у заяві міністерства закордонних справ, пише Reuters. Нові санкції також спрямовані проти компаній в Індії, Казахстані та Узбекистані.

Китай підтримує військові зусилля Росії в Україні, надаючи безпілотні та ракетні технології, заявляли офіційні особи США.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Ключові факти

  • За даними міністерства закордонних справ Японії, це перший випадок, коли Японія запровадила санкції проти китайських компаній у звʼязку з війною в Україні.
  • До санкційного списку потрапили компанія Asia Pacific Links Ltd, що базується в Гонконзі, яка постачала мікрочипи для російських дронів, і китайська компанія Yilufa Electronics Limited.
  • Санкції, які відповідають обмеженням, запровадженим іншими країнами, забороняють японським компаніям експортувати продукцію підсанкційним фірмам.

Контекст

Після початку великої війни США та союзники запровадили проти Росії санкції, спрямовані на зменшення здатності Кремля вести війну, перекривши доступ до західних технологій. Однак РФ продовжує знаходити способи для обходу санкцій, їй вдається отримувати іноземні компоненти, а в російській зброї все ще знаходять американські компоненти.

12 червня США розширили свої санкції проти Росії, зокрема завдавши ударів по китайських компаніях, які продають напівпровідники до Москви.

13 червня Велика Британія оголосила про 50 нових санкцій і специфікацій, спрямованих проти Росії в межах скоординованих дій із партнерами з «Великої сімки» щодо підтримки України.

20 червня посли Європейського Союзу погодили 14-й пакет санкцій проти Росії у відповідь на агресію проти України. Очікується, що в новому пакеті санкцій проти Росії будуть обмеження щодо 20 фізичних і 22 юридичних осіб. У новому пакеті передбачені обмеження на нафтотанкери та постачання скрапленого газу. Також до проєкту входять обмеження на експорт гелію і доступ до деяких технологій подвійного призначення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд