Ніккі Гейлі /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Єдина конкурентка Дональда Трампа вийшла із передвиборчої президентської кампанії

Ніккі Гейлі Фото Getty Images

Єдина реальна суперниця Дональда Трампа у передвиборчій президентській кампанії Республіканської партії Ніккі Гейлі вийшла із перегонів. Про це вона оголосила, виступаючи перед своїми прихильниками, повідомив CNN 6 березня.

Ключові факти

  • «Настав час для зупинки моєї кампанії… Ймовірно, Дональд Трамп стане кандидатом від Республіканської партії, коли відбудеться зʼїзд нашої партії в липні. Я вітаю його і бажаю йому удачі», – сказала Гейлі. 
  • Вона не стала закликати своїх прихильників голосувати за Трампа. Гейлі сказала, що тепер Трамп має «заслужити голоси тих людей у нашій партії та за її межами, хто його не підтримав».
  • Також вона також розкритикувала політиків США лівого штибу, заявивши, що «шлях до соціалізму – це шлях до краху». 
  • Гейлі закликала Вашингтон активніше брати участь у подіях за межами США та надавати подальшу підтримку Україні та Ізраїлю.

Контекст

Раніше Гейлі заявляла, що залишиться у перегонах щонайменше до так званого «супервівторка» – 5 березня 2024 року. Вона сподівалася на перемогу на республіканських первинних виборах у Південній Кароліні.

Практично всі праймериз і кокуси, що пройшли в США у «супервівторок», виграли колишній і діючий президенти – Дональд Трамп і Джо Байден. Трамп програв лише у Вермонті, а Байден – в Американському Самоа.

За підсумками «супервівторка» Трамп та Байден ще не гарантували собі номінацію від власних партій. Їх доля вирішиться на подальших праймеріз протягом двох тижнів.

Президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні