Категорія
Новини
Дата

Ексголові правління «Укрзалізниці» Кравцову вручили підозру у справі про заволодіння 11,4 млн грн

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ексголові правління «Укрзалізниці» Євгену Кравцову, розповіли джерела Forbes Ukraine. Напередодні НАБУ та САП заявили, що викрили заволодіння 11,4 млн грн УЗ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • НАБУ і САП заявили, що викрили на заволодінні грошовими коштами АТ «Укрзалізниця» організовану групу, до складу якої входили посадові особи УЗ і підприємці.
  • За версією слідства, у 2018 році лідер групи, підприємець, вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками «Укрзалізниці» з метою заволодіння коштами товариства. 
  • Для цього він нібито звернувся до давніх знайомих з-поміж представників уряду та за їх сприяння домігся призначення членів групи на керівні посади в АТ. 
  • НАБУ стверджує, у 2018–2021 роках посадові особи «Укрзалізниці» на виконання вказівок лідера групи забезпечили перемогу підконтрольної йому компанії у тендері на закупівлю пневмоінструменту. 
Ексголові правління «Укрзалізниці» Кравцову вручили підозру у справі про заволодіння 11,4 млн грн /Фото 1

Інфографіка: НАБУ, САП

  • «Вона надалі поставила філіям УЗ продукцію за завищеною вартістю. Розмір переплати становив 11,4 млн грн, якими організована група заволоділа та розпорядилася на власний розсуд», – сказано у повідомленні.
  • Про підозру повідомили девʼятьом особам: двом керівникам організованої групи, шістьом посадовцям АТ «Укрзалізниця» та бенефіціару ТОВ. Лідера організованої групи затримали.

Контекст

Євген Кравцов був головою правління АТ «Укрзалізниця» з 10 січня по 30 грудня 2019 року. 29 січня 2020 року Кравцов покинув пост керівника компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні