Вийшла на довоєнні показники. «Укрзалізниця» торік перевезла 25 млн пасажирів /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Вийшла на довоєнні показники. «Укрзалізниця» торік перевезла 25 млн пасажирів

Getty Images

«Укрзалізниця» у минулому році загалом перевезла 25 млн пасажирів у поїздах далекого сполучення і вийшла на показники пасажироперевезень 2021-го, повідомляє пресслужба. До країн Європи перевезли рекордні 2,1 млн пасажирів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними УЗ, за обсягами перевезених пасажирів підприємство вийшло на показники до широкомасштабного вторгнення. 
  • Голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко зазначив, що до країн ЄС торік було перевезено рекордну кількість пасажирів, і попит залишається великим. 
  • «Тому працюємо над розширенням міжнародних маршрутів і збільшенням місць на вже наявних. Особливий акцент робимо на групових перевезеннях дітей та удосконаленні сервісів, особливо для наших військових», – сказав він.
  • Зокрема, у 2023-му до країн Євросоюзу перевезено в 2,1 раза більше за показник 2022 року.
  • У 2023 році були перевезені за груповими заявками майже 450 000 пасажирів, значна частина з яких – діти з родин, які постраждали від війни, діти з внутрішньо переміщених родин і пасажири інших соціально незахищених категорій.

Контекст

2022 рік «Укрзалізниця» завершила зі збитком у майже 11 млрд грн. Збиток від пасажирських перевезень склав 13,3 млрд грн.

За шість місяців 2023-го «Укрзалізниця» змогла вийти на прибуток у 4,8 млрд грн, повідомив в інтерв’ю Forbes у жовтні голова компанії Євген Лященко. За його прогнозами, 2023 рік УЗ закінчить прибутковою компанією. 

У жовтні в інтерв’ю Forbes Євген Лященко повідомив, що до 2023-го «Укрзалізниця» очікує отримати близько 15 млрд грн збитку від пасажирських перевезень.

20 листопада уряд затвердив фінансовий план «Укрзалізниці» на 2024-й. Загальний дохід «Укрзалізниці» у 2024 році запланований в обсязі 103,2 млрд грн, чистий дохід – 98,6 млрд грн. Цього року збиток «Укрзалізниці» запланований на рівні 12,6 млрд грн. Дохід від вантажних перевезень очікується в обсязі 80,1 млрд грн, від пасажирських перевезень – 9,3 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні