Категорія
Новини
Дата

Конфлікт у Goodwine. Колишній поліцейський намагається поновитися на посаді через суд

1 хв читання

Колишній працівник Нацполіції Віталій Манасян, який був звільнений через конфлікт у Good Wine, оскаржує своє звільнення у Київському окружному адмінсуді, повідомила пресслужба Нацполіції у відповідь на інфозапит Forbes Ukraine. Свої позиції щодо резонансної справи вже висловили засновник Autostrada Максим Шкіль і співзасновник Monobank Олег Гороховський.

Деталі

  • Рішення про своє звільнення Віталій Манасян оскаржує у Київському окружному адміністративному суді, йдеться у відповіді Нацполіції на інфозапит.
  • Манасян вимагає поновити його на посаді старшого оперуповноваженого відділу боротьби з організованими групами з ознаками корупції та управління протидії корупційним організованим групам та організаціям Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.
  • «Мене звільнили незаконно, – сказав Манасян у коментарі «Слідство.Інфо». – Не хочу там працювати, але хочу відновити своє ім’я, що я не негідник, який хамив і грубіянив».
  • Підприємець Максим Шкіль звернув увагу на джерело походження майна, яким може користуватися експоліцейський: Audi і Mercedes класу S, житло в Новопечерських Липках.
  • Співзасновник Monobank Олег Гороховський переконаний, що ця справа – випробування суспільства на зрілість.

Контекст

21 квітня підприємець, засновник групи компаній Autostrada Максим Шкіль опублікував на сторінці у Facebook пост про конфлікт у Good Wine з правоохоронцем, який «зайняв заброньований столик, хамив і нецензурно лаявся».

«Є певні норми поведінки, вихід за рамки яких для мене неприпустимий. До того ж у суспільстві є дуже великий запит на справедливість», – пояснив свою мотивацію Шкіль в інтерв’ю Forbes Ukraine.

Після суспільного розголосу Манасяна було звільнено «день у день». Проте сам він вину заперечує. Конфлікт відбувався зовсім не так, як його описав у соцмережі Максим Шкіль, заявив тоді Манасян. «Я нікому не хамив, ні з ким не сварився. І не розумію, в чому суть цього усього. Хтось за мій рахунок намагається самоствердитися», – сказав він у коментарі Радіо Свобода.

ГО «Центр протидії корупції» звернула увагу на те, що Віталій Манасян походить із сім’ї високопоставлених правоохоронців. За інформацією ЦПК, брат звільненого поліцейського Армен обіймає посаду заступника директора департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, і, ймовірно, володіє автомобілем, вартість якого вища за його річну зарплату у понад три рази. Батько братів Манасян теж працював у структурі МВС.

В Україні були непоодинокими випадки, коли скандали за участі держпосадовцями спочатку призводили до звільнень, але згодом ті поновлювалися та ще й з відшкодуванням зарплати.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні