Категорія
Новини
Дата

Експорт IT-послуг з України у червні впав на 11% у річному вимірі – НБУ

1 хв читання

Український експорт IT-послуг у червні знизився на 11% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і становив $512 млн. Про це свідчать дані, опубліковані на сайті Національного банку.

ІТ є одним із найважливіших експортних секторів України. За підсумками 2023-го він приніс $6,7 млрд.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • У червні експорт знизився на 9%, порівняно із травнем ($560 млн) і на 6%, порівняно з квітнем цього року ($545 млн). 
  • За перші шість місяців року експорт IT-послуг скоротився на 5% до $3,21 млрд, порівняно з аналогічним періодом минулого року.
  • Частка ІТ-послуг у структурі всього експорту послуг у червні склала 37%, для порівняння у червні минулого року вона становила 42%.
інфографіка Анастасія Решетнік

інфографіка Анастасія Решетнік

Контекст

За останні 10 років експорт українських ІТ-послуг щорічно зростав на 20-30%. У 2023 році він скоротився на 8,4% – до $6,7 млрд в порівнянні з 2022 роком, коли цей показник досяг рекордних $7,3 млрд. 

У 2023 році експорт українських IT-послуг становив у середньому $560 млн на місяць, що на майже 9,3% менше, ніж у 2022 році. 

Основні країни-партнери України – США, Мальта, Велика Британія, Кіпр та Ізраїль.

Також у 2023 році вперше за багато років знизилася частка ІТ в експорті послуг. Але вона все ще перевищує 40%, а у загальному експорті досягає 12%. Це робить ІТ одним із найважливіших експортних секторів України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд