Категорія
Новини
Дата

Ексзаступнику голови ОП Смирнову повідомили про підозру в незаконному збагаченні на 15,7 млн грн

1 хв читання

НАБУ і САП повідомили колишньому заступнику керівника Офісу президента (2019–2024 рр.) про підозру у незаконному збагаченні, йдеться у повідомленні пресслужби НАБУ. Йдеться про Андрія Смирнова. У коментарі УП він підтвердив отримання підозри та обшуки.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними слідства, у період з 2020 по 2022 рр. посадовець набув активи вартістю 17,1 млн грн, маючи заощадження та офіційний дохід за цей період у розмірі понад 1,3 млн грн.
  • Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами чиновника становила 15,7 млн грн.
Ексзаступнику голови ОП Смирнову повідомили про підозру в незаконному збагаченні на 15,7 млн грн /Фото 1

Інфографіка: НАБУ, САП

  • Йдеться про дві автівки (Mercedes-Benz, Volkswagen), два мотоцикли (Honda, BMW), три паркомісця в Києві, квартиру у Львові та земельну ділянку на Закарпатті.
  • Згідно із повідомленням, щоб приховати наявність цього майна, Смирнов оформив його переважну частину на рідного брата, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі. Мотоцикл Honda зареєстрував на друга, а згодом переоформив на себе. 
  • Сам Смирнов підтвердив УП інформацію про вручення повідомлення про підозру. «Вручення підозри та обшук відбулися швидко та делікатно – до детективів зауважень немає», – сказав він.
  • Колишній заступник керівника ОП заявив, що «переконаний в своїй правоті та планує доводити її всіма доступними способами».

Контекст

Згідно із повідомленням НАБУ, викриття злочину відбулось після публікації розслідування журналістів «Української правди», а також за сприяння Національного агентства з питань запобігання корупції. У лютому 2023 року журналісти УП повідомили, що за 2022 рік брат на той час заступника керівника Офісу президента Смирнова Ігор придбав майно, у тому числі квартиру та земельну ділянку в Карпатах за ціною, значно нижчою за ринкову загальною сумою чверть мільйона доларів.

29 березня президент Володимир Зеленський звільнив Смирнова з посади заступника голови Офісу президента.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні