Категорія
Новини
Дата

Ексзаступнику голови ОП Смирнову повідомили про підозру в незаконному збагаченні на 15,7 млн грн

1 хв читання

НАБУ і САП повідомили колишньому заступнику керівника Офісу президента (2019–2024 рр.) про підозру у незаконному збагаченні, йдеться у повідомленні пресслужби НАБУ. Йдеться про Андрія Смирнова. У коментарі УП він підтвердив отримання підозри та обшуки.

Ключові факти

  • За даними слідства, у період з 2020 по 2022 рр. посадовець набув активи вартістю 17,1 млн грн, маючи заощадження та офіційний дохід за цей період у розмірі понад 1,3 млн грн.
  • Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами чиновника становила 15,7 млн грн.
Ексзаступнику голови ОП Смирнову повідомили про підозру в незаконному збагаченні на 15,7 млн грн /Фото 1

Інфографіка: НАБУ, САП

  • Йдеться про дві автівки (Mercedes-Benz, Volkswagen), два мотоцикли (Honda, BMW), три паркомісця в Києві, квартиру у Львові та земельну ділянку на Закарпатті.
  • Згідно із повідомленням, щоб приховати наявність цього майна, Смирнов оформив його переважну частину на рідного брата, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі. Мотоцикл Honda зареєстрував на друга, а згодом переоформив на себе. 
  • Сам Смирнов підтвердив УП інформацію про вручення повідомлення про підозру. «Вручення підозри та обшук відбулися швидко та делікатно – до детективів зауважень немає», – сказав він.
  • Колишній заступник керівника ОП заявив, що «переконаний в своїй правоті та планує доводити її всіма доступними способами».

Контекст

Згідно із повідомленням НАБУ, викриття злочину відбулось після публікації розслідування журналістів «Української правди», а також за сприяння Національного агентства з питань запобігання корупції. У лютому 2023 року журналісти УП повідомили, що за 2022 рік брат на той час заступника керівника Офісу президента Смирнова Ігор придбав майно, у тому числі квартиру та земельну ділянку в Карпатах за ціною, значно нижчою за ринкову загальною сумою чверть мільйона доларів.

29 березня президент Володимир Зеленський звільнив Смирнова з посади заступника голови Офісу президента.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні