Категорія
Новини
Дата

Еквадор може запустити в себе аналог «Дії». Мінцифра веде перемовини ще з чотирма країнами

Еквадор починає вивчати можливості «Дії» для запуску в себе аналогічного додатку, Мінцифра веде перемовини ще з чотирма країнами. Про це під час Diia Summit заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.  

Ключові факти 

  • Еквадор починає етап discovery для впровадження додатку «Дія», ще чотири країни перейшли від етапу дослідження до початку реалізації проєкту, заявив Федоров.  
  • Україна вела перемовини з Колумбією та Занзібаром щодо запуску додатку, розказав Федоров у кулуарах форуму. Строки запуску додатків у цих країнах міністр називати не став, пославшись на юридичні зобов’язання. 
  • Він додав, що аналог «Дії» в Естонії ще перебуває на етапі бета-тестування. «Це вже залежить від влади Естонії, коли вони запустять цей додаток публічно», – зазначив міністр.  

Контекст 

Про те, що Естонія запускає застосунок mRiik на базі української «Дії» міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомляв ще в січні 2023 року. Станом на листопад цього року додаток все ще перебував на стадії розробки. У травні–червні mRiik протестували користувачі. 

Під час співпраці з естонськими колегами команда «Дії» поділилася кодом застосунку та підходами до UX/UI дизайну. З лютого mRiik мав бути доступний для тестувальників, а повноцінний запуск планувався в середині цього року.  

У вересні 2022 року віцепремʼєр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Естонія вивчає український досвід для створення державного застосунку з документами та послугами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні