Категорія
Новини
Дата

Естонія запускає застосунок mRiik на базі української «Дії»

Віцепремʼєр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров разом із віцеканцлером з цифрового розвитку Естонії Лукасом Крістіаном Ільвесом презентували естонський застосунок mRiik, який є аналогом української «Дії». Захід Diia Reels відбувся в межах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомила пресслужба Мінцифри.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Україна готова допомагати у впровадженні та розбудові цифрових сервісів і диджитал-інструментів в Естонії та у всьому світі, зазначили в Мінцифри.
  • Під час співпраці з естонськими колегами команда «Дії» поділилася кодом застосунку та підходами до UX/UI дизайну. З лютого mRiik буде доступний для тестувальників, а повноцінний запуск планується у середині цього року. 
  • В Мінцифри зазначили, що завдяки єдиній національній мобільній платформі Естонія зможе заощадити на витратах на розробку в майбутньому.
  • «Ми продовжуємо створювати зручний сервіс для українців та країн-партнерів, які готові переймати наш досвід», – заявив Федоров.

Контекст

У вересні минулого року Федоров повідомив, що Естонія вивчає український досвід для створення державного застосунку з документами та послугами.

«Скоро в Естонії зʼявиться власна «Дія». Найбільш цифрова країна ЄС починає вивчати український досвід для створення державного застосунку з документами та послугами», – зазначав він.

У грудні українська «Дія» отримала нагороду від Eurobest в номінації Creative Business Transformation. Це вперше, коли Україна отримала золоту нагороду Eurobest – щорічну нагороду за досягнення у сфері комунікацій та реклами в Європі, яку організовують Каннські леви. У шортлисті премії були представлені 640 творчих робіт від кандидатів з 31 країни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні