Категорія
Новини
Дата

Електростанції Ахметова знизили виробництво на 28%. Причина не тільки в ракетних обстрілах

Електростанції ДТЕК Ріната Ахметова знизили виробництво електроенергії в січні-листопаді на 28%. Про це сказав в інтервʼю Forbes гендиректор «ДТЕК Енерго» Ільдар Салєєв.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Серед причин не тільки обстріли, а й падіння споживання, яке становить близько 30%. Це також впливає на наше фінансове становище. Видатки зросли, а виробництво впало», – зазначив топменеджер. 
  • Салєєв наголосив, що звільнень і скорочень у компанії не було, крім частини співробітників Луганської ТЕС, які не захотіли переводитись на інші активи. «Співробітники нашої компанії в тимчасово окупованому Енергодарі перебувають у простої та продовжують отримувати зменшену зарплату», – повідомив гендиректор «ДТЕК Енерго». 
  • За його совами, компанія повністю втратила звʼязок з Луганською ТЕС. «Про який звʼязок може йтися, коли люди співпрацюють з агресором. Нам невідомо, в якому стані станція, працює чи ні», – додав Салєєв.

Контекст 

5 грудня Росія завдала восьмого масованого удару по Україні. Повідомлялося про численні вибухи в багатьох областях та містах країни. 

Черговий ракетний удар РФ по енергоінфраструктурі України не призвів до масових відключень світла. Найсуттєвіші влучання відбулися по підстанції в Одеській області. 

Зокрема, ДТЕК застосовував аварійні відключення електроенергії у Київській, Дніпропетровській та Донецькій областях після ракетних ударів 5 грудня.

Росія за 5 грудня випустила по території України ракети різних типів, загальна вартість яких, за підрахунками Forbes, становить $400–500 млн.

9 грудня голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що ситуація в енергосистемі залишається складною, але контрольованою. Вийти на планові графіки відключення електроенергії можливо за кілька днів.

Електростанції ДТЕК уже зазнали 18 ракетних атак. Відновлення пошкоджених енергетичних обʼєктів до довоєнного рівня займе роки, заявляє Салєєв. За його словами, ДТЕК потребує мільярдів гривень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні