Категорія
Новини
Дата

EPAM повністю йде з Росії та запускає фонд допомоги українцям – лист засновника компанії

2 хв читання

Білоруське видання Dev.by опублікувало лист, що засновник IT-компанії EPAM Systems Аркадій Добкін розіслав співробітникам. В ньому повідомляється, що компанія повністю іде з Росії та спрямує додаткові сили на підтримку України.

Ключові факти

  • EPAM оголосив про те, що зупиняє підтримку російських клієнтів ще 4 березня. Наступний місяць компанія консультувалась із партнерами та нарешті вирішила повністю зупинити бізнес із РФ. Там у понад 10 офісів та 9000 співробітників.
  • Вихід буде тривати наступні три місяці, що саме станеться зі співробітниками із Росії Добкін напряму не говорить. «Ми будемо ділитись додатковою інформацією, щоб усі наші співробітники в Росії та наші клієнти розуміли строки переходу, процес та усі заходи із пом’якшення наслідків, які ми можемо запропонувати», – пише у листі Добкін. Як варіант він згадує програму мобільності, тобто релокацію до інших країн.
  • З початку війни EPAM виділив на гуманітарну допомогу українським співробітникам та їхнім сім’ям понад $100 млн, говорить Добкін. Далі компанія запустить фонд EPAM Ukraine Assistance Fund, який буде допомагати усім українцям. 

Сьогодні, більш ніж коли-небудь, ми підтримуємо Україну та кожний уряд, бізнес і людину, які засуджують дії, вжиті проти народу України.

Аркадій Добкін Засновник та гендиректор EPAM Systems

Контекст

EPAM Systems – головний IT-роботодавець України, має тут понад 12 000 спеціалістів. Аутсорсер займає 68 позицію у рейтингу 100 найбільших приватних компаній України та у 2020 році мав виторг у розмірі близько 10,4 млрд грн.

EPAM повністю йде з Росії та запускає фонд допомоги українцям – лист засновника компанії /Фото 1

Лист Аркадія Добкіна до співробітників

Компанія, заснована білорусом Аркадієм Добкіним, торгується на нью-йоркській біржі NASDAQ та сильно постраждала після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 24 лютого акції EPAM здешевшали майже на 70% та потроху відігрують падіння.

Зараз капіталізація EPAM становить близько $15,94 млрд.

Голова EPAM Ukraine Юрій Антонюк засудив військову агресію Росії проти України ще 28 лютого. Тоді компанія заявила про передачу 10 млн грн Червоному Хресту, 440 000 гривень – організації ASAP Rescue, яка проводить рятувальні операції, а також підтримала Львівський IT-кластер і запустила спільноту для фінансової підтримки серед співробітників.

Раніше Forbes писав про вихід Luxoft із Росії. Компанія передала частину співробітників у підрозділ, що викупив колишній її акціонер. Білоруський Wargaming вийшов із ринків РБ та РФ через передачу свого бізнесу у цих регіонах петербурзькій студії Lesta.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні